×

Eskişehirspor'a çok acil gereken para miktarı...

Eskişehirspor’a iç transferin yanı sıra  acil ödenmesi gereken FİFA dosyaları nedeniyle 5 milyon TL gerekli

Eskişehirspor yeni sezonda da TFF 1. Lig'de mücade etmeyi sürdürecek. Ancak Kırmızı Şimşeklere iç transferin yanı sıra  acil ödenmesi gereken FİFA dosyaları nedeniyle 5 milyon TL gerekli. Kaynak arayışında içinde olan yönetim sorunları tek tek çözmek istiyor.


Yönetim para arayışında

TFF 1. Lig’de yer alacak olan Eskişehirspor’da transfer yasağı sürerken,  yönetim  acil ödemeler için para arıyor. Ağustos ayı maddi sorunlar için büyük önem taşırken, Eskişehirspor yönetimi yeni sezonda Eskişehirspor’a puan silme ve küme düşürme gibi cezaların önüne geçmek için gece gündüz çalışıyor.

FIFA'daki dosyalar kritik önemde

İstikbal Gazetesi'nin haberine göre, FIFA’da dosyaları bulunan Pinto’ya 50 bin Avro, Odonkor’a 80 bin Avro, Bienvenü’ye 78 bin Avro, Bokila’nın eski forma giydiği ekiplerden Çin kulübüne 24 bin 850 Avro ödenmesi gerekiyor. Yani toplam ödenecek miktar 232 bin 850 avroya varıyor.  Bu ödemeler için bugünkü kur ile 1 milyon 950 bin lira gerekli.  Eskişehirspor yönetimi 2 milyona yakın kaynak bularak FIFA dosyalarından gelebilecek puan silme ve transfer yasağı gibi cezaları Ağustos ayı içinde engellemek için çalışacak.

İç transfer için de para şart!

Mehmet Özcan’ı takımda tutmak için ve şu ana kadar attırılan imzalarda kendi arasında para toplayan yönetim kurulu iç transferde de futbolculara ödeme yapacak. Yönetim, takımda tutacağı oyuncular, gençler ve teknik heyet için 3 milyonluk bir ödeme planı çıkardı.  Toplamda Ağustos ayı sonuna kadar Eskişehirspor yönetimine çok acil en az 5 milyon TL gerekiyor. Yönetim başta ETİ olmak üzere bazı fermalar ile kaynak için görüşmelerine hız verecek.