×

Eskişehirspor 26 gün sonra küme düşürülecek!

Eskişehirspor, Boffin krizinin ardından ayrıca Pinto kriziyle yine karşı karşıya. Şilili forvet, FIFA’dan küme düşürme cezasının uygulanmasını istedi. Yönetim 26 gün içinde 500 bin Euro ödemezse takım küme düşürülecek.

Eskişehirspor haberleri...

FIFA’dan yazı geldi
Siyah-Kırmızılı yönetim kaleci Ruud Boffin’in 6 puan silme ve küme düşürme cezasını kaldırmak için önemli yol kat ederken, geçtiğimiz Cuma günü FIFA’dan gelen küme düşürme yazısıyla ikinci kez yıkıldı. Son iki sezonda transfer cezası ve bu sezonda 6 puan silme cezası uygulayan Sebastian Pinto, 500 bin Euro alacağı için bu kez küme düşürme cezasını devreye soktu. Şilili futbolcu bu kez bir hayli ciddi.

Akgören açıklama yaptı
ESGROUP Spor Servisine açıklamalarda bulunan Başkan Mustafa Akgören, “Sebastian Pinto, son yıllarda alacağının ödenmesi için elindeki iki cezayı uyguladı. Transfer cezasının ardından bu sezon da 6 puan silme cezasını FIFA aracılığı ile kulübe uygulandı. Elinde küme düşürme cezası kalmıştı ve bu cezanın uygulanması içinde 10 Nisan Cuma günü kulübe FIFA’dan yazıyı gönderdi” dedi.

Pinto bir hayli dertli
Başkan Akgören, “Pinto’ya ödeme yapılması için verilen bir aylık sürenin 4 günü geçti. 26 gün içinde bu ödeme yapılmadığı taktirde gelecek sezon, yani 2020-2021 sezonunda küme düşürme cezası verilecek. Eskişehirspor maçlara çıkmadan direk mağlup sayılarak bir alt lige düşürülecek. Pinto ile gerekli görüşmelere başladık. Oyuncu bu konuda baya bir dertli ve kesinlikle alacağı ve ceza konusunda taviz vermiyor. Eski dönemlerde bazı yönetici ve kişiler tarafından tehdit edildiğini ve verilen sözlerin hiç birin tutulmadığını söyledi” diye konuştu.

Atlatmamız zor gözüküyor
Es Es’te Başkan Akgören, “Pinto bu yüzden alacağı ve ceza konusunda kesinlikle geri adım atmıyor. 500 bin Avro alacağının tamamını istiyor. Ülkemizin ve kulübün içinde bulunduğu durum göz önüne alındığında, şehrin desteği olmadan bu süreci atlatmamız zor gözüküyor. Yönetim olarak elimizden geleni yapacağız. Allah yardımcımız olsun” ifadelerini kullandı.