×

Eskişehirspor 14 yıl sonra 2. Lig'e...

Eskişehirspor, Ruud Boffin’in avukatı tarafından işleme konan 6 puan silme ve 2 dönem transfer cezasının geri alınması için büyük bir uğraş verdi. Ancak bu uğraşlar sonuç vermedi. FIFA yönetimin yaptığı talebi kabul etmedi ve Es Es’in 6 puan silme ve 2 dönem transfer cezası artık tamamen kesinleşti

Eskişehirspor haberi: Eskişehirspor, Ruud Boffin’in avukatı tarafından işleme konan 6 puan silme ve 2 dönem transfer cezasının geri alınması için büyük bir uğraş verdi. Ancak bu uğraşlar sonuç vermedi. FIFA yönetimin yaptığı talebi kabul etmedi ve Es Es’in 6 puan silme ve 2 dönem transfer cezası artık tamamen kesinleşti.

Boffin ile anlaşılmıştı

Boffin’nden geçtiğimiz Cuma günü 6 puan silme ve 2 dönem transfer yasağı cezası ile büyük bir şok yaşayan Eskişehirspor, bu cezanın geri çekilmesi için harekete geçmişti.  Yapılan protokol ile Ruud Boffin ile anlaşan Başkan Mustafa Akgören, bu protokolü oyuncunun avukatına göndererek, FIFA’ya başvurup cezanın iptal edilmesi yönünde girişimde bulunmuştu.

Akgören açıkladı

Konuyla ilgili ESGROUP Spor Servisi’ne açıklamalarda bulunan Başkan Mustafa Akgören acı gerçeği açıkladı. Akgören, “Maalesef tüm çabamıza rağmen Boffin ile yaptığımız bu protokolü FIFA kabul etmedi ve cezanın önüne geçemedik. Yönetim olarak kendi imkanlarımız ile 200 Bin Avroya yakın bir ödeme planı çıkarmıştık. Ceza iptal edilmediği için biz de Boffin ile yaptığımız bu ödeme planını iptal ettik” dedi.

2. Lig’e düştük artık

TFF 1. Ligde koronavirüs nedeniyle liglerin bitimine 6 maç kala, gelen bu cezayla birlikte toplam 15 puanı silinen Eskişehirspor, ligde kalma yolundaki rakipleri ile de arasındaki puan farkını 14’e çıkarmış oldu. Bu sezon ligler tamamlanması halinde Eskişehirspor, 2006-2007 sezonunda veda ettiği 2. Lige tekrar geri dönmüş olacak.