×

Eskişehir uyuyor!

2018-2019 sezonunda hedefini şampiyonluk olarak belirleyen Eskişehirspor yine sahipsiz bırakılıyor. Kulüp lisansı ve transfer tahtasını açması için 15 milyon liraya ihtiyacı olan Es Es’i sezon öncesi büyük sıkıntılar bekliyor ama tüm şehir uyuyor!

Büyük sorun
Eskişehirspor’da yeni sezon öncesi büyük bir sorun ile karşı karşıya kaldı. Hem FIFA’da hem de TFF’de borç dosyaları bulunan Es Es’in transfer cezası ve kulüp lisansını alması için borçlu olduğu isimlerden imza alması gerekiyor. Borçlarının Süper Lig’e çıkılması halinde ödeneceğinin garantisini imza atan kişilere veren yönetim sadece üç isimle anlaşma sağlayamadı.

İkna olmuyorlar
Eski Başkan Mesut Hoşcan zamanında transfer edilen Berkay Dabanlı, Nadir Çiftçi ve Emre Güral ile anlaşmayan yönetim oldukça zor duruma düştü. Emre Güral’ın 1 Milyon 60 Bin, Nadir Çiftçi’nin 1 Milyon 89 ve menajerine 459 Bin, Berkay Tolga Dabanlı’nın ise 4.5 milyon lira alacağının olduğu öğrenildi. Siyah Kırmızılı yönetim bu üç isimler görüşmelerini sıklaştırsa da bir türlü orta yolu bulamadı.

1 hafta zaman var
Eskişehirspor yönetiminin ilk etapta 8 Ağustos tarihine kadar zamanı var. Bu tarihe kadar transfer tahtası açılmadığı taktirde, Eskişehirspor, yeni transferlerine lisans çıkartamayacak ve 12 Ağustos tarihinde deplasmanda oynayacağı Giresun lig maçına TFF’de kayıtlı mevcut genç oyuncuları ile çıkacak. Ayrıca Eskişehirspor yönetimi bu krizi çözemez ise puan silme cezası ile de karşı karşıya kalacak.