×

Eskişehir'in servetini TÜGVA'ya peşkeş çektiler!

Eskişehir Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, 2015 yılında Türk Dünyası Vakfı ve Eskişehir Valiliği tarafından kamuya ait arsa üzerine ‘inşa edilen ve 9 yıldır hizmete açılmayan Eti Şehir ve Göç Müzesi’nin TÜGVA Kıraathanesi olmasına tepki gösterdi

Türk Dünyası Vakfı tarafından 2015 yılında ‘ETİ Şehir ve Göç Müzesi’ olarak inşa edilen ve 9 yıldır hizmete giremeyen müzenin Türkiye Gençlik Vakfı’na (TÜGVA) verilmesine tepki gösteren Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, “Bu, Eskişehir’in değerlerini, malını, servetini TÜGVA’ya peşkeş çekmektir. Yazık, gitti artık” dedi.

Eskişehir Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, 2015 yılında Türk Dünyası Vakfı ve Eskişehir Valiliği tarafından kamuya ait arsa üzerine ‘inşa edilen ve 9 yıldır hizmete açılmayan Eti Şehir ve Göç Müzesi’nin TÜGVA Kıraathanesi olmasına tepki gösterdi. 3 aydır herkese seslendiğini ancak kimsenin kulak asmadığını belirten Başkan Kurt, “ Ben 3 aydır sesleniyorum Eskişehir basınına, ilgililere, yetkililere ‘bu gidiyor’ diye. Hiç kimse kulak asmadı. Şimdi tabela çakılınca oraya herkes gördü. Bu, Eskişehir’in değerlerini, malını, servetini TÜGVA’ya peşkeş çekmektir. Başka bir şey değil. Ben söylediğimde yazamadılar bile. Yazık, gitti artık” dedi. Belediyenin bu konuda bir yetkisinin olmadığını söyleyen Kurt, “Vakıfla, binayla belediyenin bir alakası yok. Binayı ETİ yapmış. Tarihi Bölge’ye betonu sokmuşlar hançer gibi. ETİ’yi de kandırmışlar. Şimdi de TÜGVA’ya verdiler. Belediye olarak ben ne yapabilirim? Ne gücümüz ne de yetkimiz var” şeklinde konuştu.