×

Eskişehir'in çehresini değiştirecek proje görücüye çıktı

Eskişehir için önemli değişiklikler içeren Porsuk 1 ve Porsuk 2 Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi Büyükşehir Belediyesi’nde meclis üyelerine anlatıldı. Öte yandan Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ve AK Parti Milletvekili Nabi Avcı’nın isimleri caddelere verildi

Eskişehir haberi: Eskişehir Büyükşehir Belediye Meclisinde CHP ve AK Parti grubunun aldığı ortak karar ile 15 Temmuz Milli Birlik ve Demokrasi Günü'nde saat 20.00'dan sonra ve Kurban Bayramında toplu taşıma araçları ücretsiz olacak. Büyükşehir Belediyesi Temmuz ayı Meclis toplantısı Aydın Ünlüce başkanlığında toplandı. Mecliste oybirliği ile alınan karara göre 15 Temmuz Milli Birlik ve Demokrasi Günü düzenlenecek olan etkinlik ve anma programlarına katılmak isteyenler 15 Temmuz Pazartesi günü saat 20.00'dan itibaren otobüs ve tramvayları ücretsiz kullanabilecek. Ayrıca Kurban Bayramı süresince 11 Ağustos-14 Ağustos tarihleri arasında da vatandaşlar toplu taşıma araçlarından ücretsiz yararlanabilecek.

Projenin arkasındayız
Porsuk 1 ve Porsuk 2 Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Proje Alanına ilişkin konuşan ve bölgedeki vatandaşları mağdur etmeden çalışma yürütülmesi gerektiğini söyleyen AK Partili Meclis Üyesi Murat Özcan, "Bu proje 20 yıldır gündemde. 20 yıldır yapılamıyor. Proje yapılırken süre kısa tutulmalıdır. Sadece yeşil alanlar ve bank sayısı gözden geçirilmeli. Biz de projeye imza atıyoruz ve projenin arkasındayız. Sehrimize hayırlı olsun" dedi. Ardından projeyle ilgili tanıtım videosu izlendi ve ilgili  madde oy birliği ile kabul edildi.