×

Eskişehir için çok tehlikeli rakamlar!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, illere göre haftalık vaka sayısının yer aldığı haritayı paylaştı, tabloda Eskişehir'in bir türlü "mavi" olamaması tehlikeli durumu işaret etti

Eskişehir, tüm Türkiye ile birlikte "yeni normalleşme" sürecine girmişken, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın paylaştığı illere göre haftalık vaka sayısının yer aldığı harita kentteki tehlikeli durumu gözler önüne serdi.
Türkiye'nin neredeyse her ilinde vaka sayısı 100'ün altına iner ve bu iller "mavi" renge dönerken, Eskişehir her 100 bin kişide görülen 110,48 haftalık vaka sayısı ile "turuncu" olarak kaldı. Eskişehir'in çevresindeki iller olan Ankara, Kütahya, Bilecik ve Bolu'da da vaka sayılarının 100'ün altına inmemiş olması dikkat çekti.
Eskişehir, geçen hafta 120,72 haftalık vaka sayısına sahipti. Bu hafta rakamın sadece 10 düşmüş olması, yeni normalleşme sürecinde kısıtlamaların azalmasıyla yukarı yönlü hareketin çok kısa sürede başlayabileceğini gösterdi ve endişeleri artırdı.

Türkiye genelinde haftalık durum
İllere göre haftalık Covid-19 vaka sayısı, her 100 bin kişide İstanbul'da 89,97, Ankara'da 115,71, İzmir'de 47,74 oldu. Son bir haftada vaka sayısı en çok azalan iller ise Erzurum, Tunceli, Kastamonu, Samsun ve Kocaeli oldu. Koca, Twitter hesabındaki paylaşımında, "İllerimizde 100 bin nüfusa karşılık gelen bir haftalık toplam vaka sayısını gösteren insidans haritasının güncel halini ekte görebilirsiniz. Vaka sayılarının düşüş eğilimi devam ediyor” ifadelerine yer verdi.