×

Eskişehir'i uyardı: Bir hafta boyunca sürecek!

Eskişehir’i önümüzdeki günlerde yağışlı günlerin beklediğini söyleyen Meteoroloji 3. Bölge Müdürlüğü Eskişehir Teknik Şube Müdürü Uğur Beyaztaş, “Yağmurlu bir dönem bizi bekliyor. Normalde mayıs ayında 38 kg bir yağış ortalaması varken, bu yıl sadece 17-18 kg civarında bir yağış aldık” dedi

Meteoroloji 3. Bölge Müdürlüğü Eskişehir Teknik Şube Müdürü Uğur Beyaztaş, Eskişehir’in önümüzdeki günlerdeki hava durumu hakkında bilgi verdi. Bu yıl mayıs ayında geçtiğimiz yıllara göre yağışların düşük seviyelerde gerçekleştiğini ifade eden Beyaztaş, haziran ayı için de yağış beklentileri olduğunu ifade etti.

YAĞMURLU DÖNEM BİZİ BEKLİYOR
“Yaptığımız tahminlere göre bölge genelimizde üç gün boyunca yağışımız mevcut” diyen Beyaztaş, “Hafta boyunca da aralıklı olarak yerel mevzi yağışlarımız devam edecek. Eskişehir, Bursa, Bilecik ve Kütahya bizim bölgemiz dahilinde. Buralarda yapışlarımız kuzey kesimlerde özelikle Bursa, Bilecik hattında kuvvetli olarak gözükecek. Bölge genelimize baktığımıza Bursa’da 21 derece hava sıcaklığı beklentisi var, yağışlarımız kuvvetli. Bilecik’te de aynı şekilde 21 derece bir hava sıcaklığı var, yağışlarımız kuvvetli olacak. Eskişehir ve Kütahya’da mevzi sağanak yağışlarımız gözükecek. Eskişehir’de beş gün boyunca 18, 20 derece arası maksimum sıcaklıklarımız olacak. Minimumlarımızda 8 ile 10 derece arasında gerçekleşecek. Eskişehir özelinde pazartesi salı ve çarşamba günleri gök gürültülü sağanak yağışlarımız var. Perşembe günü parçalı az bulutlu, cuma günü parçalı çok bulutlu bir hava beklentimiz var. Yağmurlu bir dönem bizi bekliyor. Mayıs ayında yağışlarımız ortalamanın altında gerçekleşti. Haziran ayında ortalama nezdinde beklentilerimiz olacak” diye konuştu.

BU YIL YAĞIŞLAR DÜŞTÜ
Yağışlarla çiftçilerin yüzünün gülmesini beklediklerini belirten Beyaztaş, “İnşallah yağışlarımız haziran ayında artacak ve çiftçilerimizin yüzü gülecek diye düşünüyoruz. Bu yıl mayıs ayında yapışlarda bayağı bir düşüş oldu. Normalde mayıs ayında 38 kg bir yağış ortalamamız mevcuttu bu yıl mayıs ayında 17, 18 kg civarında bir yağışımız var. Gerçekleşen yağışlarla önümüzdeki günlerde tam harita ortaya çıkacak” şeklinde konuştu.