×

Eskişehir Devlet Hastanesi'nde yıkım başladı

Eskişehir Şehir Hastanesi’nin açılmasının ardından kapanan eski devlet hastanesi binasının yıkım işlemleri başladı. İl Sağlık Müdürlüğü’nden alınan bilgiye göre hastanenin bulunduğu arazi, sağlık arazisi olarak kalmaya devam edecek

Eskişehir haberi: Eskişehir Şehir Hastanesi’nin açılmasının ardından kapanan eski devlet hastanesinin yıkım işlemleri başladı. İl Sağlık Müdürlüğü’nden alınan bilgiye göre hastanenin bulunduğu arazi, sağlık arazisi olarak kalmaya devam edecek.
Eskişehir Şehir Hastanesi’nin faaliyete başlamasıyla birlikte eski devlet hastanesi binasının akıbeti bilinmiyor ve bina atıl bir halde bekliyordu. Geçtiğimiz günlerde yarım asırlık binanın yıkım işlemleri başladı ve yedi ay içerisinde bitirilecek. İl Sağlık Müdürü Uğur Bilge’den alınan bilgiye göre eski devlet hastanesinin bulunduğu arazi, sağlık arazisi olarak kalmaya devam edecek ve yıkım işlemlerinden sonra Sağlık Bakanlığı’na danışılarak yapılacak olan proje belirlenecek.

SAĞLIK ARAZİSİ OLARAK KALACAK
Öte yandan arazideki iki binaya depreme dayanıklı olması nedeniyle dokunulmadığı, binaların hali hazırda 112 ve aile sağlık merkezi olarak hizmet verdiği öğrenildi. Aynı zamanda eski kadın doğum polikliniklerinin olduğu binanın da tadilat aşamasından geçtikten sonra, sağlık üzerine hizmet vereceği ifade edildi.