×

Eskişehir'de Yüksek Hızlı Tren eziyeti sürüyor

Eskişehir'den Ankara ve İstanbul yönüne YHT ile gitmek isteyen vatandaşlar bilet bulamamaktan şikayetçi. Eskişehir İstanbul ve Eskişehir Ankara yönlerine ayrı seferlerin konulması isteniyor

Eskişehir'de Yüksel Hızlı Tren bileti bulamamaktan dolayı mağdur olan vatandaşların sayısı sürekli artıyor. İstikbal Gazetesi'nin haberine göre, akaryakıt başta olmak üzere maliyetlere yönelik yapılan sürekli zamlar yüzünden artan otobüs bilet ücretlerini pahalı bulan ve treni tercih etmeye başlayanlar, Eskişehir Tren Garı'ndan elleri boş geri dönmek zorunda kalıyor. Yüksek Hızlı Tren'e son günlerde artan talebin ardından Eskişehir'den hem İstanbul'a hem de Ankara'ya gitmek isteyenler yer bulabilmek için çare arar hale geldi. Eskişehir'den her 2 şehre gidemeyenler son çare olarak biraz daha fazla ödeme yaparak otobüse mecbur bırakılıyor. Bir öğrenci kenti olan Eskişehir'de trenlerdeki yer sıkıntısının her geçen gün daha da büyüdüğüne dikkat çeken vatandaşlar iktidar vekillerinede çağrıda bulundu.

'AYRI SEFER KONULSUN'
Eskişehir'den geçmekte olan Yüksek Hızlı Trenlerde yer bulamamaktan yakınan vatandaşlar sorumlu yetkilileri de göreve davet etti. İstanbul başta olmak üzere Başkent'e gitmek için Gar'a geldiklerinde ya da internet sitesinden bilet almak istediklerinde istedikleri gün ve saatlerde yer bulamamaktan yakınanlar "Yüksek Hızlı Trenler her 2 güzergaha dolu gelip geçiyor. Ne İstanbul'a ne de Ankara'ya yer bulmak imkansız. Otobüslerden ekonomik ve daha çabuk gidebilmek için Yüksek Hızlı Treni tercih ettiğimize pişman oluyoruz. Mecburen otobüsle gidiyoruz. Eskişehir'den bu kentlere her geçen gün onlarca kişi gidip geliyor. Şehirden İstanbul ve Ankara illerine direk ayrı tren seferlerinin konulmasını istiyoruz. Daha Önce Eskişehir'den İstanbul'a karşılıklı sefer yapan ekspres tren gibi ayrı seferlerin devreye sokulmasını istiyoruz. Böylelikle sorunun çözüleceğine inanıyoruz" diye çağrıda bulundular.