×

Eskişehir'de özgürlüklere bir darbe daha!

Eskişehir'de, Eskişehir Valiliği'ne bağlı olan Dede Korkut Parkı'nda yoga yapan kadınlara engel olunması büyük tepki topladı

Eskişehir'de, Eskişehir Valiliği kararı ile yapılması iptal edilen Anadolu Fest organizasyonunun ardından, şimdi de Sümer'de yer alan ve Eskişehir Valiliği'ne bağlı olduğu belirtilen Dede Korkut Parkı'nda yoga yapanlara engel olunması büyük tepki çekti.

Kazım Kurt: Siz şaka mısınız?
Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, konuyla ilgili sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada "Eskişehir Valiliğinin sorumluluğundaki Dede Korkut Parkında yoga yapanlar Cimer’e şikayet edilmiş. Güvenlik görevlisi yoga yapanları engellemiş. Bu da mı yasak oldu? Gerekçeniz ne? Siz şaka mısınız? Değerli arkadaşlar, tüm parklarımız sizindir. Özgürce yoga yapabilirsiniz." ifadelerini kullandı.

Büyükerşen: Bizim parklarımızı kullanabilirsiniz
Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen de, konuyla ilgili sosyal medya hesabından açıklama yaparak, yoga yapmaları engellenen kadınlara seslendi. Büyükerşen şu mesajı paylaştı:
"Sazova Bilim Kültür ve Sanat Parkı, Kentpark ve Büyük Parkımızı her zaman kullanabilirsiniz gençler. Ayrıca 6 Haziran itibariyle parklarda spor etkinliklerimiz de başlıyor. Onlara da katılabilirsiniz"