×

Eskişehir'de müzik ve eğlence yasak!

Eskişehir Valiliği'nce dün açıklanan, 19 Mayıs'taki kutlamalar, resmi törenler, valilik ve kaymakamlıklarca düzenlenmesi uygun görülenler ile siyasi parti faaliyetleri hariç, açık alanlarda yapılması düşünülen her türlü etkinliğin 24 Mayıs'a kadar yasaklanmasına dair karar ülke genelinde büyük tepkiye sebep oldu

Eskişehir Valiliği'nce dün açıklanan, 19 Mayıs'taki kutlamalar, resmi törenler, valilik ve kaymakamlıklarca düzenlenmesi uygun görülenler ile siyasi parti faaliyetleri hariç, açık alanlarda yapılması düşünülen her türlü etkinliğin 24 Mayıs'a kadar yasaklanmasına dair karar ülke genelinde büyük tepkiye sebep oldu. Tüm sosyal medya platformlarında bu yasak tartışılırken, kimi kullanıcıların "Eskişehir'de artık müzik dinlemek ve eğlenmek yasak" yorumları yaptığı görüldü.

#FestivalimeDokunma
Eskişehir'de 12-15 Mayıs 2022 tarihleri arasında düzenlenecek olan "Anadolu Fest Eskişehir" festivalinin hedef alınarak uygulandığı belirtilen yasağa karşı Twitter'da #FestivalimeDokunma etiketi günün en popülerleri arasına girdi.
Ulusal medya organları da Eskişehir'deki yasak haberine sayfalarında geniş yer ayırdı.

EkşiSözlük'te de gündem
Eskişehir'de uygulanan etkinlik yasağı, popüler tartışma platformu EkşiSözlük'te de gündem oldu. "10-24 Mayıs 2022 Eskişehir'de etkinlik yasağı" başlığı altında yorum yapan kullanıcıların yasağın sebebini sorguladığı, yasağın "yasam tarzına müdahale" anlamına geldiği yorumlarıyla, "Eskişehir'de artık müzik ve eğlence yasak" tanımını yaptığı görüldü.