×

Eskişehir'de Kalabak suyuna zam geldi

Kalabak suyuna 75 kuruşluk zam geldi. Sucular Odası Başkanı Gazi Kaya, zamla ilgili olarak “Zam ESKİ tarafından yapıldı. 24 yıllık başkanlık hayatımda en büyük zam” dedi.

Alınan kararla 12 litrelik Kalabak Suyuna zam yapıldı. 2 lira 75 kuruştan satılan damacana suya 75 kuruş zam geldi. Yapılan zam ile birlikte 12 litrelik Kalabak yu yarından itibaren 3 lira 50 kuruştan satılacak. Konuyla ilgili görüşleri alınan Sucular Odası Başkanı Gazi Kaya, suya zam talep etmediklerini suyun ESKİ tarafından yapıldığını söyledi. Yapılan 75 kuruşluk zammın 50 kuruşunun ESKİ’ye, 21 kuruşunun ise kendilerine yansıyacağını aktaran Kaya, suya en son 7 ay önce bir zam yapıldığını o zammın da 25 kuruş olduğunu hatırlatarak “Bu zammın 24 yıllık başkanlık hayatımda en büyük zam olduğunu söyleyebilirim” dedi. Öte yandan Kaya yaklaşık 6 ay önce 9 lira olan damacanaların 16 lira olduğunu ifade ederek, “Doların yükselmesi, belediyenin güvenlik bantları dolara endeksli olduğu için ciddi bir maliyet arttırıyor. Bununla ilgili belediye yetkilileri bir bilgi vereceklerdir diye düşünüyorum” şeklinde konuştu.

Zam oranını Alo Hizmet Hattına ciddi oranda yansıtmayacaklarına dikkat çeken Kaya, “Alo hattımızda suyu 4,50’den veriyoruz. Yarından itibaren otomatik olarak 50 kuruş zam uygulanacak biz bu zam oranını alırsak ALO’nun 5 lira olması gerekiyor. Zaten sekiz yıldır hiç kar etmeden zarar ettik. Gelen zammı buraya da uygulamak zorundayız fakat ciddi bir oran yansıtmayacağız” diye konuştu.