×

Eskişehir'de flaş Kalabak suyu soruşturması!

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’in talimatıyla Kalabak Su Dolum Tesisleri’nde yaşanan sıkıntı ile ilgili soruşturma başlatıldı

Eskişehir haberi: Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’in talimatıyla Kalabak Su Dolum Tesisleri’nde yaşanan sıkıntı ile ilgili soruşturma başlatıldı.

Eskişehir’de günlerdir süren Kalabak Su Dolum Tesisleri’ndeki sıkıntıyla ilgili sıcak bir gelişme yaşandı. Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’in talimatıyla Kalabak Su Dolum Tesisleri’nde yaşanan sıkıntı nedeniyle soruşturma başlatıldığı öğrenildi. Öte yandan istifa eden ESKİ Genel Müdürü Suat Balcı’nın tüm sorumluluğu üzerine alarak istifa ettiği de belirtildi. Soruşturmanın Suat Balcı’nın istifasının istendiği gün başlatıldığı ortaya çıktı. Eski tarihli damacanaların kullanılması ve yenisiyle değiştirilmemesi nedeniyle ihmali olan tüm personel ile ilgili geniş kapsamlı bir soruşturma başlatıldı.

OLAYIN GEÇMİŞİ NASILDI?
Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Kalabak Su Dolum Tesisleri’nde kullanım ömrü dolmuş damacanalar imha edildi, yerine yeni üretilen damacanaların getirilememesi nedeniyle kentte adeta su krizi meydana geldi. Mahallelere su dağıtım araçları gitmedi, vatandaşlar günlerce su sıkıntısı yaşadı. Her gün su alabilmek için tesisin önünde uzun kuyruklar oluşturan kişiler, bu durumun bir eziyete dönüştüğünü belirterek sorunun çözülmesini istedi. Öte yandan yetkililer tarafından Sağlık Bakanlığı’nın yönetmeliğinde belirtildiği gibi 12 litrelik damacanaların 5 yıllık ömrü olması kuralının ihlal edildiği, ömürleri dolmasına rağmen damacanaların vatandaşa dağıtıldığı tespit edildi. En az 200 bin ömrü dolan damacana olduğu öne sürülürken, damacanaların imha çalışmalarının başladığı belirtildi.