×

Eskişehir'de bu yazıları şikayet etti, soruşturma başlatıldı

Eskişehir Alanönü Aile Sağlığı Merkezi’nde görevli Aile Hekimi Senem Keser hakkında, muayene odası girişindeki ekranda Mustafa Kemal Atatürk ve Recep Tayyip Erdoğan’ın hekimlerle ilgili sözlerini paylaşması nedeniyle soruşturma başlatıldı

Eskişehir'de Aile Hekimi Senem Keser sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Atatürk’ün ‘Beni Türk hekimlerine emanet ediniz-1938’ ifadesi ile Erdoğan’ın ‘Giderlerse gitsinler-2022’ ifadelerine yer verdi. Keser ayrıca ekranın yanında bulunan tahtaya da ‘Deprem bölgesindeki çadırları su basmış, haberiniz var mı?’ yazarak paylaştı.

YETKİLİLERE ÇAĞRI
Eğitim Bir Sen Şube Başkanı İbrahim Akar, önceki gün Keser’le ilgili paylaşımda bulundu. Akar, “Burası Eskişehir'de bir Aile Sağlık Merkezi. Kapıda Dr. Senem Keser ismi yazıyor. Ekrandaki ifadeden kasıt Cumhurbaşkanımız, tahtadaki yazı depreme dair provokasyon değil mi? Devletin sağlık merkezinde bu nasıl olur? Yetkilileri göreve davet ediyorum” ifadelerine yer verdi.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI
Akar’ın paylaşımın ardından yetkililer Keser hakkında soruşturma başlattı. Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı Keser’i ifadeye çağırdı.

ESKİŞEHİR HALKINDAN TEPKİ YAĞDI
Öte yandan Akar’ın paylaşımına sosyal medya kullanıcılarından tepki yağdı. Vatandaşlar, “Provokasyon nerede?” diye sorarken bazı kullanıcılar da Akar’a destek verdi.