×

Eskişehir bu feryadı duymalı!

Eskişehir Erenköy Mahallesinde derme çatma bir evde yaşayan Güray ve Gülten Kahvecioğlu çifti, yetkililere seslendi. Kahvecioğlu, üç aylık hamile eşi ve çocuğuna bakabilmek için iş istediğini söyledi

Eskişehir'e göç etmişlerdi
Düzce’den Eskişehir’e göç eden ve Erenköy Mahallesi’nde eski bir evde yaşam mücadelesi veren Güray ve Gülten Kahvecioğlu çifti, yetkililerden yardım istedi. Üç aylık hamile Gülten Kahvecioğlu, epilepsi hastası olduğunu ve daha önce evlerinde çıkan yangından kaynaklı ellerinin yandığını söyledi. Yetkililere seslenen Gülten, evlerinde yaşamlarını idame ettirebilecek kadar eşya istediklerini belirtti. 

Çok çaresiziz
Kış soğuklarının bastırdığını ve ailesinin verdiği bir kova kömürle ısınmaya çalıştıklarını onun da bitmek üzere olduğunu söyleyen Gülten, “Arka arkaya üç kere epilepsi nöbeti geçirdim. Hamile olduğum için ilaç kullanamıyorum. Eşya ve yakacak yardımı bekliyoruz. Evimizde hiçbir şey yok. Tek odada oturuyoruz. Elektriğimiz yok. Ne yapacağımızı bilmiyoruz. Çok çaresiziz” diye konuştu. 

Çalışmak istiyorum
Düzce’den gelirken bebeklik beşiğini getiren Güray, çocuğu için tek hazırlıklarının bu beşik olduğunu söyledi. Güray, gözlerinden engelli olduğunu, fakat uygun bir iş bulduğu takdirde çalışmak istediğini belirterek “Birkaç kere işe girdim. Ama yavaş hareket ettiğim için beni çıkardılar. ‘Gözlerimden engelliyim’ diyorum, inanmıyorlar. Ben çocuğuma ve eşime bakmak için iş istiyorum” dedi.