×

Eskişehir altın fiyatları 29.03.2021 son dakika! - Gram, çeyrek, yarım ve tam altın ne kadar?

Eskişehir altın fiyatları bugün nasıl bir seyir izliyor? Kapalıçarşı ve Eskişehir serbest piyasada gram altın kaç lira? Çeyrek altın ne kadar? Eskişehir altın fiyatları yorumları ve ekonomiyle ilgili bugünün bütün verileri sizlerle.

Eskişehir altın fiyatları yorumları bugün verilerine göre, altın dalgalanmayı sürdürüyor. Yatırımcıların güvenli limanı olan altında, sular durulmuyor. Peki, altın fiyatları ne kadar oldu? Gram altın ne kadar oldu? Çeyrek altın kaç TL?
Geçen hafta 7,50-8,47 aralığında dalgalanan dolar/TL, kapanışı 8,08'den yapmıştı. Dolar/TL, yeni haftanın açılışını 8,05 düzeyinden yaptı. Euro/TL kuru ise geçen haftanın kapanış seviyeleri olan 9,59'dan 9,55'lere geriledi.
Peki tüm bu gelişmeler kapsamında, 29 Mart 2021 (bugün) saat 11:35 itibarı ile Eskişehir'de gram altın, çeyrek altın, yarım altın ve tam altın kaç lira? Altın fiyatları ne kadar? Eskişehir'de döviz hangi seviyede?
Eskişehir ve Kapalıçarşı altın fiyatları ve Dolar ile Euro kaç lira? Hepsini sizin için derledik...

Eskişehir altın fiyatları

  • Gram altın ne kadar?
Alış: 451,20 TL
Satış: 451,29 TL
  • Çeyrek altın ne kadar?
Alış: 728,00 TL
Satış: 742,00 TL
  • Yarım altın ne kadar?
Alış: 1.447,00 TL
Satış: 1.485,00 TL
  • Cumhuriyet altını ne kadar?
Alış: 2.889,00 TL
Satış: 2.958,00 TL

Günün önemli ekonomik gelişmeleri

Emtia piyasası geçen hafta negatif bir seyir izledi

Emtia piyasasında, ekonomilerde kısıtlamaların artacağına ilişkin endişeler ve dolara olan talebin yükselmesiyle geçen hafta negatif bir seyir izlendi.

Geçen hafta, özellikle Avrupa ekonomilerinde kısıtlamaların artacağına yönelik endişeler ve dolara olan talebin yükselmesi, emtia fiyatlarında gerilemelere yol açtı. Özellikle tarım emtia fiyatlarındaki düşüşler dikkati çekti.

Pamukta yüzde 5'i, şekerde yüzde 4'ü ve buğdayda yüzde 2'yi aşan azalış olurken, kahve fiyatları yüzde 2'ye yakın geriledi. Kakao ve soya fasulyesinde yüzde 1'i aşan, mısırda ise yüzde 1 civarında kayıplar yaşandı.

Ekonomilerdeki kısıtlamaların devam edeceği beklentisiyle artan talep endişeleri, özellikle pamuk ve kahve fiyatlarını olumsuz etkilerken, petrol fiyatlarındaki düşüş şeker fiyatında da değer kaybına yol açtı.

Dünya üretim tahmininin önceki aya göre artması buğdayın fiyatında değer kaybına neden olurken, gümüş fiyatlarında da yüzde 4'ün üzerinde düşüşler görüldü.

Alüminyum ve doğal gaz fiyatlarındaki artışlar dikkati çekti

Geçen hafta emtia piyasasındaki negatif seyre karşın alüminyum ve doğal gaz fiyatındaki artış dikkati çekti. Alüminyum fiyatlarında yüzde 2,5'in, doğal gaz fiyatlarında da yüzde 2'nin üzerinde yükseliş kaydedildi.

Kovid-19 aşılama çalışmalarında sağlanan ilerlemeler ve ABD'deki işsizlik maaşı başvurularının bir yılın en düşük seviyesine gerilemesi alüminyum fiyatlarını olumlu etkilerken, doğal gaz fiyatları da rezervlerin azalacağına yönelik öngörülerle yukarı yönlü hareket etti.

"(Pamukta) Tüketim beklentilerindeki artış, ihracat rakamları ile toparlanmaya yol açabilir"

Vadeli işlem ve emtia piyasaları uzmanı Zafer Ergezen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dolar endeksindeki yükselişin devam ettiğini, bunun da tarım emtiaları genelinde satış baskısının sürmesine yol açtığını söyledi.

Ergezen, pamuğun geçen haftayı düşüşle kapattığını hatırlatarak, Çin ve ABD arasında artan gerginliğin pamuk talebini olumsuz etkilediğini, her ne kadar haftalık ihracat rakamlarında Çin'in başı çekse de artan endişelerin fiyatları baskılamayı sürdürdüğünü kaydetti.

Avrupa'da artan aşı endişelerinin küresel olarak piyasalara olumsuz yansımaya devam ettiğini belirten Ergezen, pamuğun, ekonomik aktivitelere en duyarlı emtialardan biri olduğunu vurguladı.

Ergezen, "ABD Tarım Bakanlığı'nın tahmin raporuna göre, dünya pamuk üretim tahminleri önceki aya göre 820 bin azalarak 113,32 milyon balya seviyesinde gerçekleşti. Pamuk stokları ise 1,15 milyon azalarak 94,59 milyon balya olacak. Uluslararası Pamuk Komitesi, küresel tüketim beklentisini 24,5 milyon tona yükseltti. Daha önce tüketim beklentisi 22,8 milyon ton seviyesindeydi. Tüketim beklentilerindeki artış, bu hafta artan ihracat rakamları ile beraber fiyatlarda toparlanmaya yol açabilir." şeklinde konuştu.

"Şeker fiyatlarında net uzun pozisyonlar azalmaya devam etti"

Zafer Ergezen, şeker fiyatlarında net uzun pozisyonların azalmaya devam ettiğini, ayrıca Avrupa'da artan virüs ve aşı endişelerinin şeker talebine olumsuz yansıdığını ifade ederek, petrol piyasasındaki satış baskısının da şeker üzerindeki baskıyı artıran bir unsur olduğunu vurguladı.

Buğdayın geçen haftayı düşüşle tamamladığını aktaran Ergezen, "Dolar endeksindeki yükseliş sürüyor. Tahvil faiz getirilerinde hafif geri çekilme olsa da piyasadaki etkisi fazla hissedilmedi. Çünkü üretim tahminlerindeki artış, satış baskısının artmasına yol açıyor." dedi.

Net uzun pozisyonların kahvede de azaldığını belirten Ergezen, Avrupa'da artan virüs ve aşı endişelerinin kahve talebine de olumsuz yansıdığını söyledi.

Borsa haftaya yükselişle başladı
Borsa, haftaya yüzde 0,26 yükselişle başladı.
Borsa İstanbul 100 (BIST) endeksi haftanın ilk işlem gününe yüzde 0,26'lık yükselişle başladı. Endeks, 3,58 puan artarak 1.385,74 puan oldu. Açılışta bankacılık endeksi yüzde 0,29, holding endeksi yüzde 0,21 değer kazandı.

Tapuda sahteciliğin önüne Elektronik Kimlik Doğrulama Sistemi'yle geçilecek
Tapu ve Kadastro Genel Müdürü Mehmet Zeki Adlı, tapuda sahteciliğin önüne daha hızlı geçebilmek için Elektronik Kimlik Doğrulama Sistemi'nin (EKDS) pilot uygulamasına başladıklarını bildirdi.

Adlı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Elektronik Kimlik Doğrulama Sistemi'nin (EKDS) İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından koordine edilen ve Türkiye'de yeni kullanılmaya başlanan bir sistem olduğunu söyledi.

Kimlik doğrulamanın tapuda sahteciliğin önüne geçmek için çok önemli olduğunu ve bu konuda Elektronik Kimlik Doğrulama Sistemi'nden önce de Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü ile çalıştıklarını belirten Adlı, vatandaşların T.C. Kimlik Numarasını Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünün sistemine girip kimlik bilgilerini alarak doğrulama yaptıklarını anlattı.

Vekaletlerin doğrulanması işlemi Türkiye Noterler Birliği üzerinden gerçekleştirdiklerini dile getiren Adlı, Ticaret Bakanlığı üzerinden de ilgili kişinin şirket temsilcisi olup olmadığını doğruladıklarını aktardı.

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün bu tip birçok uygulaması olduğunu ve başarılı bir şekilde yürütüldüğünü ifade eden Adlı, şunları kaydetti:

"İçişleri Bakanlığı ile yaptığımız görüşmeler çerçevesinde pilot uygulama başlattık. Ankara'da Yenimahalle Tapu ve Kadastro Müdürlüğümüz ile Çankaya Kadastro Müdürlüğümüzde şu anda pilot uygulama devam ediyor. Yeni kimlik kartlarımızda biyometrik vesikalık fotoğraf, parmak izimiz ve özel bir takım kişisel bilgiler var. Müdürlüğümüze gelen vatandaşlar, yeni kimlik kartlarını POS cihazı şeklindeki Kimlik Doğrulama Sistemine takıyor, parmak izini de alıyoruz ve otomatik olarak nüfustaki veri tabanına giriliyor. İşlem yapmak isteyen vatandaşın bilgileri sistemdeki verilerle karşılaştırılıyor. İşlem yapmak isteyen kişinin doğru kişi olup olmadığı sistemden teyit ediliyor. Doğrulanmış bilgilerin bize gelmesiyle tapuda sahteciliklerin önüne artık daha hızlı geçebileceğiz."