×

Büyükerşen'den Eskişehirspor açıklaması

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, taraftarın çağrıları üzerine Eskişehirspor ile ilgili açıklamada bulundu

Eskişehirspor haberi: Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof Dr. Yılmaz Büyükerşen Eskişehirspor'un içinde bulunduğu durum ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Eskişehirspor Taraftarlar Birliği Başkanı Murat Diri'nin "Camianın ihtiyacı olan tek hoca Yılmaz Büyükerşen hocamızdır. Artık bu duruma müdahale etme vakti geldi başkanım. Bizler zamanında hata yapmış olabiliriz ama düzeltmek size yakışır. Bizler yanlış yapmış olabiliriz ama öğretici olarak doğru yolu göstermeniz size yakışır" sözleri ile başlayan ve çığ gibi büyüyen Eskişehirspor taraftarının çağrısını değerlendiren Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen açıklama yaptı.

"Eskişehirspor'un bu durumunun suçlusu..."
Büyükerşen, Eskişehirspor'un bu durumda olmasının son yıllarda görev yapan yöneticilerin kusur ve kabahatinden kaynaklandığını belirterek, "Eskişehirspor'un şirketleşmesi gerekiyor.Bunu defalarca söyledim. Dernek statüsünde olan profesyonel bir kulübün sürdürülebilir başarılar elde etmesi mümkün değildir. Eskişehirspor'un bu durumu için son 20-25 yıldır görevde olan bütün idarecilerin kusur ve kabahati vardır" dedi.

"Ben de bir Eskişehirspor taraftarıyım ama..."
Yılmaz Büyükerşen Esgazete'ye yaptığı açıklamanın devamında, "Ben de bir Eskişehirspor taraftarıyım. Ama şu anki durum, benim ya da başka birinin önderliğiyle çözülebilecek bir sorun değil. Para toplayarak, kampanya yaparak atılan her adım, sadece günü kurtarmaya, devleşen sorunları adeta halının altına süpürmeye benzer. Üzerine basa basa tekrar söylüyorum. Dernek statüsünde profesyonel futbol kulübü olmaz. Hiçbir şekilde maddi ya da sportif sorun çözülemez. Aynı şeyleri yaparak farklı sonuç beklemek, akıllı insan işi değildir. Ben rektörlük zamanımda da başkanlık zamanımda da, en güzel modelleri önerdim, teklif ettim. Hiçbiri kabul görmedi. O nedenle, bu yapı devam ederken, ben değil, hiç kimse bu sorunları çözemez” dedi.