×

5 dakika için 726 bin lira!

Eskişehirspor küme düştüğü sezonun başında kadrosuna Cedric Mongongu’yu katmıştı. Savunma hattını Süper Lig seviyesinden bir hayli düşük oyuncuya emanet eden Es Es, sadece yarım sezon oynayan Mongongu’ya hala 726 bin lira borçlu

Eskişehirspor haberi: Tarihler 13 Ağustos 2015’i gösterdiğinde Eskişehirspor, son olarak Evian’da forma giyen ve bonservisi elinde olan Cedric Mongongu’yu kadrosuna kattı. Savunma hattına yapılan bu transfere camia sürekli kuşkulu bakıyordu. Nitekim Siyah Kırmızılı camia bunda yanılgıya düşmedi ve Mongongu’nun Süper Lig seviyesinde olmadığı anlaşıldı.
Eskişehirspor’un küme düştüğü sezonda yapılan ve kulübü uçuruma sürükleyen transferlerde en fazla eleştirilen isim olan Mongongu, Süper Lig’de sadece 1 maçta forma giyebildi. Tarihler 28 Aralık 2015’i gösterdiğinde Es Es’in Gençlerbirliği’ni 2-0 yendiği karşılaşmada Kongolu futbolcu 5 dakika forma giyebilmişti.
Cedric Mongongu Eskişehirspor kariyerinde Türkiye Kupası’nda 4 kez forma giydi. Sadece kupalarda forma giyen, Süper Lig seviyesinde olmadığı anlaşılan Kongolu stoper 2015-16 sezonun devre arasında Siyah Kırmızılı kulüpten ayrıldı. Mongongu alacakları ödenmediği gerekçesiyle sözleşmesini feshetti.

Ligde sadece 5 dakika oynadı
Eskişehirspor’da ligde sadece 5 dakika, Türkiye Kupası’nda ise 4 maçta forma giyen Mongongu’ya kulübün 726 bin 235 lira borcu bulunuyor. Siyah Kırmızılı kulüp Kongolu futbolcu ile FIFA’lık durumda. Oldukça zor günlerden geçen Es Es’in, yeni transfer yasakları ve puan silme cezaları gelmemesi için Kongolu oyuncuya ödeme yapması gerekiyor. 

Aylık 100 Euroya transfer
2018 yaz transfer döneminde ise Mongongu hakkında çıkan bir transfer iddiası ise camiayı bir hayli sinirlendirmişti. Eskişehirspor’dan 135.000 € alacağı olan Cedric Mongongu “aylık” 100€ ( aylık yüz avro)  karşılığında Romanya'nın  FC Poli Lasi takımına transfer olduğu iddia edilmişti.