×

21. yüzyılda bu manzara Eskişehir'e yakışmıyor!

Eskişehir Osmangazi Mahallesi Anatürk Sokak’ta yılda en az 4 kez yaşanan su borusu patlamaları artık vatandaşı isyan ettiriyor

Eskişehir özel haberi: Eskişehir Osmangazi Mahallesi Anatürk Sokak’ta yılda en az 4 kez yaşanan su borusu patlamaları artık vatandaşı isyan ettiriyor.

 

PATLAYAN BORU İSTEMİYORUZ

Osmangazi Mahallesi Anatürk Sokak’tan elektronik posta yoluyla gazetemize ulaşan bir okurumuz ESKİ yetkililerine seslendi.  Vatandaşın şikayeti şöyle: “Merhaba Yaklaşık 8 senedir bu sokakta ikamet ediyorum. Ve her sene bu sokağın mavi su boruları en az 4 defa patlıyor. Su arıza kayıtlarından kontrol edilebilir. İşin ilginci daha üzerine yama asfalt dökülmeden tekrar patlayan borular mevcut! Artık bu manzaradan ve toz topraktan sıkıldık. 21.yüzyılda güzelim Eskişehir’de bu görüntüler yakışmıyor. Verdiğimiz vergilerin, oyların karşılığı bu olmamalı.  Saygılarımla.” Vatandaşımızın derdi net.  Kısacası vatandaş patlayan boru istemiyor.

KESİNTİLER SMS İLE BİLDİRİLECEK

“Derdim Var” diyen bir vatandaş 25 Haziran  tarihinde gazetemize ulaşarak Büyükdere Mahallesi’nde yaşanan 6 saatlik elektrik kesintisi nedeniyle şikayetini dile getirmişti. Yaşanan elektrik kesintisi nedeniyle Osmangazi Elektrik Dağıtım A.Ş. (OEDAŞ)’den yazılı bir açıklama yapıldı.  “25 Haziran 2020 Perşembe günü Eskişehir İli Odunpazarı İlçesi Nisan Sokak ile Uzunyol Sokak köşesinde bulunan trafomuzdan Uslular Sokak tarafını besleyen Alçak Gerilim yeraltı kablosuna, şehrin altyapı çalışmaları esnasında, farklı kurumların faaliyetleri sonucunda hasar verilmiştir. Verilen hasarın ardından ekip görevlendirmesi yapılarak, kablo arızası kısa sürede giderilmiş, abonelerimizin enerji teminleri sağlanmıştır. Gerçekleştirdiğimiz çalışmalar hakkında bilgi sahibi olmak isteyen tüketicilerimizin, 7/24 hizmet veren 186 numaralı çağrı merkezimizi arayarak bilgi güncellemesi yapmaları halinde, hizmet aldıkları bölge hakkında SMS ile bildirim alabileceklerini de belirtmek isteriz.”
 

ÇÖPLER BİRİKİYOR

Bağlar Mahallesi’nden gazetemize ulaşan bir okurumuz, mahallede yaşanan çöp birikintileri konusunda şikayetini dile getirdi. Mağdur vatandaş, “Mahallemizde artan kafeler nedeniyle adım başı çöp poşetleriyle karşı karşıya kalıyoruz. Çöp toplamada bir yetersizlik var. Sıcak havaların da etkisiyle çöpler kokuyor. Mahallede çöp konteynırlarının sayısını arttırılmasını ve çöp çıkarma saatlerine duyarlı olunmasını istiyorum. Günün her saatinde kafeler ve lokantaların bulunduğu alanlarla çöplerle karşılaşmak mümkün. Bu bölge için yeni bir çalışma yapılarak daha sık çöp toplama işleminin arttırılmasını bir vatandaş olarak rica ediyorum” ifadelerine yer verildi. Yetkililere duyurulur…