×

"İhanet edenlerle çalışmayacağım"

AÜ Rektörlük görevini devralan Prof. Dr. Şafak Ertan Çomaklı, “Benim için en önemli olan şey devlete, millete, vergisini aldığımız insanlara ihanet edenlerle çalışmayacağımı da söylemek istiyorum” dedi.

Senato’da düzenlenen devir-teslim törenini Çomaklı’nın annesi Zekiye Çomaklı Facebook’tan canlı yayın yaparak paylaştı. Zaman zaman ses sıkıntısı yaşanan kayıtta Çomaklı, önemli mesajlar verdi. Çomaklı, “Gelmeden bir kaç şey yazılmış, söylenmiş. Bunların hiçbirine itibar etmemek gerekiyor. Ben sizler gibi akademisyenim. Önce bu algıyı huzurlarınızda yıkmak istiyorum” dedi.



Çomaklı: “Çünkü akademisyen olarak yetiştirildim. Bir çok akademisyen öğrencim var. İnşallah sizlerle burada beraber çalışacağız. Ama burada bir kaç tane kendime ait prensip edindim. AÜ gibi geçmişi başarıyla dolu kaliteli bir üniversitede bulunmaktan öncelikle şeref duyduğumu belirtmek istiyorum.”



Çomaklı: “İkincisi kurumu daha ileriye götürmemiz gerekiyor. Üçüncüsü ise benim için en önemli olan şey devlete, millete, vergisini aldığımız insanlara ihanet edenlerle çalışmayacağımı da söylemek istiyorum. Bunlarla aynı havayı solumaktan çok mutlu olmadığımı söylemek istiyorum”