×

"Eskişehirspor'u inşallah kurtarabilirsiniz!"

Eskişehirspor'un eski kale bekçisi Ruud Boffin yaşananları tüm açıklığı ile paylaşarak Eskişehirspor taraftarına hitaben bir duyuruyu Instagram hesabından yayınladı.

Eskişehirspor haberleri

Boffin yaşanan son krizlerle ilgili yaşananları tüm açıklığıyla paylaştı. "Kıymetli Eskişehirspor taraftarına duyurumdur!" başlığını taşıyan yazısında şu ifadelere yer verdi:

"Daha önce yaşanan bu süreç ile ilgili herhangi bir açıklama yapmak istedim çünkü düşündüm ki sizler beni daha iyi tanıyorsunuz. Bugüne kadar Eskişehirspor için yaptıklarımı hep gördünüz, duydunuz, biliyorsunuz! Son süreç aşağıda yazdığım gibi olmuştur takdir sizlerin:
Eskişehirspor -6 puan cezası onaylanmadan sadece 2 gün önce ilk defa benim ile bağlantıya geçti. Bu zor günlerde elimden gelen bütün fedakarlığı yapmaya hazır olduğumu söyledim. 3 sezon önce almam gereken ve bu zamana kadar beklediğim ücretlerin nedeyse yüzde ellisinden vazgeçerek ve kalan miktarı önümüzdeki 3 yıla taksitlendirerek anlaştık. Kulübün prosedürleri geç uygulamasından kaynaklanan hatadan ötürü anlaşmayı iptal etmek isteyen taraf kulüp idi. Kulübün bu işlemi 2 ay önce tamamlaması gerektiğini ve geç kaldıklarını söylediler ve bunun neticesinde her şeyi iptal etmek zorunda kaldık. Yine de şu andaki yoğun çabaları ve çalışmaları için Eskişehirspor Başkan ve yönetimine teşekkür ederim. Eskişehirspor inşallah bu zor günleri atlatarak yeniden güzel günler görecektir. Herkese sevgi ve saygılarımla. Sağlıkla kalın…."

Boffin ayrıca Eskişehirspor Kulüp Başkanı Mustaka Akgören’in kendisine yazmış olduğu mesajı da Instagram hesabından paylaştı. Akgören, Boffin'e yazmış olduğu mesajda şu ifadelere yer vermiş:

Ruud, dün akşam kulübe bir küme düşürme cezası daha geldi Bokila’dan, zaten Pinto’dan gelmişti biliyorsun… Ne yapacağımızı ve kime para bulacağımızı şaşırdık yönetim kurulu arkadaşlarımla… Sana verdiğim söz hala geçerli ama yapmış olduğumuz ödeme planını bu durumda karşılayamam. Sana yalancı çıkmak istemiyorum. Bazı yerlerden gelmesini beklediğimiz paralar var, eğer bu paralar gelirse, ilk sana ödeme yapacağım söz veriyorum… Zaten araştırdık, senden gelen -6 puan ve transfer yasağı kalkması mümkün değil kardeşim. Bu yüzden seninle yaptığımız bu anlaşmayı, bir süreliğine ertelemek zorundayız. Eskişehirspor’a olan sevginden dolayı göstermiş olduğun ılımlı tavrından dolayı teşekkür ederim. Bütün camiaya da yapmış olduğun fedakarlıktan bahsedeceğim ve seni hep güzel hatırlayacağız… Az evvel söylediğim gibi ilk fırsatta seni tekrar arayacak ve hak ettiğin parayı sana ödeyeceğiz inşallah… Eşine selamlarımı iletirim, tatlı çocuklarını yanaklarından öperim… Görüşmek dileğiyle…"