×

"Asgari ücretliden vergi yükü kaldırılsın"

Eskişehir CHP Milletvekili Çakırözer asgari ücretlilerin vergi yükü ve gazilerin kesilen maaşlarını Meclis gündemine taşıdı. Çakırözer, “2 bin 324 lira olarak belirlediğiniz asgari ücret fitrenin bile altında kalıyor ama bu torbada yine asgari ücretlinin vergi yükünün kaldırılması yok” dedi.

Eskişehir CHP Milletvekili Utku Çakırözer, asgari ücretliden vergi yükünün kaldırılması için TBMM Genel Kurulu'nda çağrı yaparak, silinen primler ve kesilen maaşlar nedeniyle gazilerin yaşadığı mağduriyetlerin giderilmesi ve gazilere on beş yıl çalışma ile 3 bin 900 gün prim üzerinden emeklilik hakkı getirilmesini istedi. Çakırözer, “Diyanet, ramazan ayında yoksullarımıza verilecek fitre fiyatlarını açıkladı. Bir ailenin aylık fitresi 3 bin 240 lira. 2 bin 324 lira olarak belirlediğiniz asgari ücret fitrenin bile altında kalıyor” dedi.

ANAYASAYA AYKIRI
Demokrasi eksiğinin görüşmeleri devam eden Torba Kanun Teklifi ile daha da derinleştiğini vurgulayan Çakırözer, İçişleri Bakanlığı’na bildirim zorunluluğu hakkında “açık seçik fişleme” nitelemesi yaptı. Çakırözer, “Dernekler, sivil toplumun temelidir, bu uygulama Anayasa’ya aykırıdır” dedi. Primleri silinen, maaşları kesilen yüzlerce gazinin mağduriyetlerine değinen Çakırözer, “Kahraman gazilerimiz ulusumuzun onurudur. Onları en iyi koşullarda yaşatmak Gazi Meclis’in birinci önceliği olmalıdır. Bu torbada, binlerce gazimizin emeklilikleri için getirilen yirmi yıl çalışma, 5 bin gün prim şartları çok ağırdır, kabul edilemez. Kahraman gazilerimize geçmişte olduğu gibi, aynı engelli yurttaşlarımız gibi on beş yıl çalışma ve 3900 gün prim üzerinden emeklilik hakkı yeniden getirilmelidir” dedi. Torba Kanun Teklifi’nde işsizin, emekçinin, asgari ücretlinin derdine hiçbir çare olmadığını belirten Çakırözer, asgari ücretten vergi yükünün kaldırılması çağrısı yaptı. Çakırözer, “Diyanet, ramazan ayında yoksullarımıza verilecek fitre fiyatlarını açıkladı. Günlük 27 lira. Bir ailenin aylık fitresi 3 bin 240 lira. Yani 2 bin 324 lira olarak belirlediğiniz asgari ücret fitrenin bile altında kalıyor ama bu torbada yine asgari ücretlinin vergi yükünün kaldırılması yok” ifadelerini kullandı.