Amaç Eskişehir’in geleceğini kurtarmak!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Amaç Eskişehir’in geleceğini kurtarmak!
A
a

Odunpazarı Belediyesi temmuz ayı meclis toplantısında revizyon imar planları ile ilgili konuşan Başkan Kazım Kurt, “Revizyon imar planlarımızda temel amaç hemşerimizin ve şehrimizin geleceğini kurtarmak. Geleceğine, dönüşümüne katkı sağlamak amacıdır” dedi.

Sütiş Eskişehir
Odunpazarı Belediyesi temmuz ayı meclis toplantısı Kazım Kurt başkanlığında toplandı. Toplantıda gündeme gelen 10 madde, oy birliği ile kabul edildi. Daha sonra gündem dışı söz alan ve Eskişehir’in revizyon imar planları hakkında konuşan AK Parti Meclis Üyesi Murat Özcan, bir önceki meclis toplantısında konuşan Başkan Kurt’un söylemlerine yanıt vermek istediğini ifade etti.  AK Partili Özcan, “Şehir planlamacısı arkadaşlarımızla yapmış olduğumuz toplantılarda belediyelerin noktasal değişiklikleri göremedikleri için sadece harita üzerinde bir renklendirme olarak görüldüğü ve kurum görüşlerinin kitapçık olarak bize verildiği fakat noktasal değişikliklerin ne olduğu bilemediğimiz için ve gördüğümüz kadarıyla Eskişehir’de yıllardan beri biriken birçok sorunu çözmek için içerisinde bazı maddelerin olduğu doğrudur. Aslında bunun için bu zamana kadar bekletildiği de ayrı bir tartışma sorunudur. Ama gördüğüm kadarıyla yürütme durdurma ve iptal kararlarıyla ilgili mahkemelerin Odunpazarı, Tepebaşı ve Büyükşehir’in almış olduğu kararları iptal ettikten sonra böyle bir imar planı yapma çabası içerisinde girildiği ve dolayısıyla da mahkemenin de iptal ettiği konuların da belediye muhalefeti ile bu işin içerisinde geçirildiği anlaşılmaktadır. Dolayısıyla da noktasal olarak sadece askıda öğrendiğimiz ve dolayısıyla da mahkemenin birçok konuda vermiş olduğu iptal kararlarının da içerisinde işlendiğini gördüğümüz bir konuda oy birliğine katılmadığımızı ve gerekçelerimizin de bu olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz” şeklinde konuştu.

KÜLFETTEN KURTARDIK
Özcan’a yanıt veren Başkan Kurt, “İmar planları yapılırken temel amaç kentleşme, kentin ihtiyaçlarını karşılama ve şehircilik ilkelerine uygun hareket etmektir. Burada bizim özellikle revizyon imar planlarını yaparken büyük düşünmek zorunda olduğumuzu birkaç kez vurguladık. Ama il başkanızın tarafından hep bütün Eskişehir’i değiştiriyorsunuz, yanlış yaparsınız gibi eleştirilerle de karşılaştık. Eğer nokta değişiklikleri yapsaydık sizin dediğiniz olurdu. Yani şehrin planlama bütünlüğünü düşünerek bu hareketi gerçekleştirdik. Ve sanıyorum bu plan, Eskişehir’i uzun bir süre idare edecek bir plan haline geldi. Çünkü burada temel amaç belediyenin herhangi bir kamulaştırma külfetinden kurtulması değil, temel amaç o ihtiyaçların giderilmesi. Yani Deliklitaş, Kurtuluş, Arifiye, Emek, Büyükdere, Yıldıztepe gibi bazı mahallelerimizde ticari alanlar konut alanı meselesini ortadan kaldırmak suretiyle bir iyileştirme sağlamış olduk. Bu bizi değil hemşerilerimizi bazı külfetlerden kurtardık” dedi.

NİÇİN BİLGİNİZ OLMADI?
“Revizyon imar planlarımızda da temel amaç hemşerimizin ve şehrimizin geleceğini kurtarmak” diyen Başkan Kurt, “Geleceğine, dönüşümüne katkı sağlamak amacıdır. Yoksa parasal anlamda zaten belediyeler için bir yük söz konusu değil. Mülkiyet en kutsal haktır. Vatandaşın mülkiyetine bir zarar vermişseniz onun bedelini ödersiniz. Bunun dünyanın her yerinde böyle. Bizim yarın farklı krizler olsa bile herhangi bir şeyi satmaya ihtiyacımız olmasın istiyoruz” şeklinde konuştu. Komisyonlarda AK Partili meclis üyelerinin de olduğunu ve AK Partililerin bilgi sahibi olmamasının mümkün olmadığına dikkat çeken Başkan Kurt, “Büyükşehir komisyonlarında sizin de arkadaşlarınız var. Niçin bilginiz olmadı onu tam anlamış değilim. Çünkü 2-3 ay Büyükşehir İmar Komisyonu’nda tartışıldı, değerlendirildi. Demek ki sizin arkadaşlarınız size bilgi vermedi ayrıntıyla ilgili. Benden daha çok bilginizin olması lazım hatta. Büyükşehir’de de Tepebaşı’nda aynı şeylerin düşünüldüğünü biliyorum. O nedenle bu sözünüze katılmıyorum” ifadelerini kullandı.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Musa 7 Temmuz 2022 15:54

Kamulaştırma yükü gerekçesiyle yapılan imar planları mahkemece iptal edildi, şimdi revizyon olarak gündemde , planların vatandaş tarafından anlaşılabirliği yok

2 3 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi