Alzheimer ve Yaşlanma Merkezi açıldı

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Alzheimer ve Yaşlanma Merkezi açıldı
A
a

Acıbadem Sağlık Grubu, şehrimizi ve çevre illeri, bu kez Alzheimer konusunda yeni bir sağlık hizmeti olan 'Acıbadem Eskişehir Hastanesi Alzheimer ve Yaşlanma Merkezi’nin açılışını gerçekleştirdi. Etkinlikte konuşan Acıbadem Hastanesi Alzheimer ve Yaşlanma Merkezi Sorumlusu, Demet Özbabalık 2050 yılında 115 milyona yakın Alzheimer hastası olacağını söyledi.

Sütiş Eskişehir


Etkinliğe, Acıbadem Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Taner Güneş, Alzheimer ve Yaşlanma Merkezi Sorumlusu Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Demet Özbabalık, Psikiyatri Uzmanı Dr. Rabia Ay, Acıbadem Hastanesi Direktörü Dr. Celal Dağ ile Acıbadem Sağlık Grubu Genel Müdür Yardımcısı Rasim Topuz’un katıldığı bir basın toplantısında her yönüyle ele alındı. Gerçekleşen toplantıya Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Vali Yardımcısı Aslan Avşarbey, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç ve çok sayıda davetli katıldı.

Alzheimer ve Yaşlanma Merkezi açıldı

ESKİŞEHİR'E YAKIŞAN YENİ BİR HİZMET
Acıbadem Eskişehir Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Taner Güneş ise, yeni hizmete sunulan merkezle birlikte çok sayıda hasta ve hasta yakınına, bu hastalık özelinde hizmet vereceklerini belirterek, “Nüfusun yaşlanması, daha çok sayıda Alzheimer hastasının aramızda olacağı anlamına geliyor. Alzheimer yalnızca hastanın değil, hasta ile yakın bağlantısı olan ailesinin ve sevdiklerinin de hayatını ciddi olarak etkiliyor. Bu nedenle Alzheimer ve Yaşlanma Merkezi’nde gerek hastanın yaşam kalitesini yükseltecek, gerekse hasta yakınının bu hastalıkla nasıl mücadele etmesi gerektiği konusunda bilinç oluşturacak bir yaklaşım ile hizmet verilecek. Merkezde nöroloji, psikiyatri, radyoloji uzmanları, uzman psikolog, beslenme ve diyet uzmanı koordineli çalışarak hastaları değerlendirecekler” ifadelerini kullandı.

ALZHEİMERLI HASTA SAYISI ARTACAK
Acıbadem Hastanesi Alzheimer ve Yaşlanma Merkezi Sorumlusu, Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Demet Özbabalık; uzun yıllardır Alzheimer hastalığı üzerine çalıştığını belirterek, “Şu anda, dünya genelinde 40 milyona yakın Alzheimer hastası olduğu bilinirken, 2050 yılında bu sayının 115 milyona ulaşacağı tahmin edilmektedir. Türkiye'de ise halen 600 bin ile 1 milyon arası hasta olduğu, 2050 yılında Türkiye’nin dünyada en fazla Alzheimer hastasına sahip 4. ülke olacağı tahmin ediliyor” dedi.

Erken tanı konulması, böylelikle hastalığın erken evrede kontrol altına alınmasının çok önemli olduğunu söyleyen Prof. Dr. Demet Özbabalık, erken tanı sayesinde hastalar kadar hasta yakınlarının da yaşam kalitesinin arttığına dikkat çekti.

SOSYALLEŞMEK ÖNEMLİ
Tepebaşı Yaşam Köyü’nde yer alan Alzheimer Merkezine değinen Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Alzheimer hastalarının evlerinde ne kadar iyi bakılırsa bakılsın sosyalleşme ihtiyaçlarının olduğunu belirtti.  Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen de Tepebaşı Belediyesinin Alzheimer hastaları için sunduğu hizmetin çok önemli olduğunu vurgulayarak, “Hasta bireylerin diğer aile fertlerini bütün gün meşgul ettiği için sabah götürüp akşam alabilecekleri bir sisteminde gelişmesi lazım. Yani ailelerini de unutmamaları, onlarla vakit geçirebilecekleri için günlük bakım tesisleri de olmalı. Bu hiç kuşkusuz devletin sosyalleşmesine, sosyal hizmetlerin genişlemesine bağlı. Zaten o seviyeye geldiğimiz zamanda Batılı olmuş oluyoruz. O zaman Avrupa Birliğine kabul edilecek standartlara kavuşmuş oluyoruz. İnşallah o da olur diye düşünüyorum. Bizim küçük gayretlerimiz tıpçıları da harekete geçirip organize olmalarını sağlıyorsa, Acıbadem’in böyle bir merkezi açmasına vesile oluyorsa ne mutlu bizlere” diye konuştu.
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Muzaffer Köylü 2 Mart 2018 19:16

Bu hizmet Acıbadem Hastanesi nin fiyat politikası ile yürütülecekse, buradan sadece Acıbadem kazançlı çıkacaktır. Vatandaşa hizmet nerede?

0 0 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi