Altın hafta

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Altın hafta
A
a

52 yıllık bir çınarın yaşanan mali sorunlarla kapanmanın eşiğine geldiği hüzün dolu şu günlerde Eskişehir’in  6  takımı 6 galibiyet   alarak şehre büyük moral vermekle kalmadı, sporda “Altın Hafta” yaşattı.

Sütiş Eskişehir
Altın hafta

* Cumartesi  günü oynanan 5 önemli karşılaşmada, önce Es Es    Samsunspor’a farklı tarife uyguladı.  Ardından Dev Adamlar, Beton Adamlar deplasmandan galibiyetle döndü. 
* Genç Basketçilerimiz de ağabeylerine nazire yaparcasına Antep ekibini  yenerek uğurladı. Bayanlar Hentbol Süper Ligi’nde mücadele eden Eskişehir Şehir Koleji’de ilk galibiyetini İzmir Büyükşehir deplasmanında aldı .      
* Dünkü günde Bölgesel Amatör lig 10. Grupta mücadele eden   Kurtuluşspor, dişli rakibi Dumlupınar Üniversitesini zorlu maçta 1-0 yenerek  Altın Hafta’ya  6’ncı galibiyet halkasını taktı.

Sezonun en iyi futbolu
Ligin 14 haftasında Samsunspor’la deplasmanda karşılaşan Eskişehirspor, hafta boyunca yaşanan tüm olumsuzluklara, streslere ve Olağanüst Genel Kurul sancılarına rağmen sahaya bunların hiçbirini yansıtmadı. Yalnızca işine konsantre olan teknik kadro ve oyuncular sezonun en iyi futboluna ve skoruna imza atarak 4-0’lık galibiyeti aynı üzüntüyü yaşayan taraftara armağan etti. Bu parlak skorla alt sıralardan biraz daha kurtulan Siyah Kırmızılı ekip gerçek gücünü de gösterek play-off karşılaşmalarının da en büyük adayları arasına girdi.

Dev Adamlar harika
Geçtiğimiz yıl müthiş bir performans sergileyerek sezonu Şampiyonluk ve Federasyon Kupası ile taçlandıran Eskişehir Basket, Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi’nde de aynı başarıyı gösteriyor. Yeni sezonda kadrosonu Rowland, Baron, Kravstsov gibi isabetli transferlerle takviye eden Siyah Kırmızılı kulüp dolu her geçen hafta tribünleri coşturarak Basketbolda marka olmuş güçlü rakiplerini devirmeye devam ediyor. Cumartesi günü İstanbul’da Demir İnşaat Büyükçekmece Takımını zorlu karşılaşmada 72-79 yenerek çıktığı 5 deplaman karşılaşmasında 4’ncü galibiyetini kazandı.

Beton Adamlar gurur veriyor
Aldığı muhteşem galibiyetlerle Hentbolu Eskişehirlilere yeniden sevdiren ve geçtiğimiz sezon verdiği büyük mücadele sonunda Hentbol Süper Ligi’ne  yükselerek sporseverlerin gönlüne giren Selkaspor (Beton Adamlar) başarılı sonuçlar almaya devam ediyor.  İlk kez katıldığı Hentbol Süper Ligi’nde de rüzgar gibi esmeye devam eden Selka Cumartesi günü Erzurum deplasmanında Eskişehirspor ve Eskişehir Basket’e nazire yaparcasına güçlü rakibi Aziziye Termalspor’u 25-27 yenerek çok değerli bir galibiyete imza attı.

İlk galibiyetlerini aldılar
Cumartesi günü Eskişehir adına  bir galibiyette izmir’de alındı. Bayanlar Hentbol Süper Ligi’nde mücadele eden Eskişehir Şehir Koleji sezonun ilk galibiyetini İzmir deplasmanında alarak bu sezon bir ilki yaşadı. Ligin güçlü takımlarından İzmir Büyükşehir’i zorlu karşılaşma sonunda evinde 35-37’lik skorla mağlup eden Şehir Koleji kızları  genç kadrosuyla çıktığı  karşılaşmadan haftalardır hasret kaldığı önemli bir galibiyetle ayrıldı.

Kurtuluş’tan önemli galibiyet
Bölgesel Amatör Lig 10. Grupta mücadele eden ancak beklediği sonuçları alamayan Kurtuluşspor Kütahya temsilcisi Dumlupınar Üniversitesini 1-0 yenerek 6 hafta süren galibiyet hasretine dünkü maçta son  verdi. Kurtuluşspor  bu sonuçla Altın Hafta’nın 6’ncı galibiyetini alan son takım oldu.
 
Gençler ağabeylerini aratmadı
Bu yıl ilk kez düzenlenen Türkiye Basketbol Gençler Ligi’ne katılan Eskişehir Basket genç Takımı lige son derece hızlı bir başlangıç yaptı. Arka arkaya 3 maçı kazanan gençler bir anda basketbol otoritelerinin dikkatini çektiyse de sonraki haftalarda büyük bir düşüş trendine girerek arka arka yenilgiler aldı. Ne varki Cumartesi günü bu yenilgilere son vererek Eskişehirspor, Eskişehir Basket ve Selkaspor’un ardından, Gaziantep Basketbol’u 86-54 yenerek Altın Hafta’daki galibiyetler serisinin son halkası oldu.
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Mehmet Can 4 Aralık 2017 11:52

Altın haftalar inşallah alışkanlık yapar. Eses de düzlüğe .çıkarsa harika olur.

0 0 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi