Alpu Termik Santrali için sondaj çalışması!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Alpu Termik Santrali için sondaj çalışması!
A
a

Eskişehir Jeoloji Mühendisleri Odası Başkanı Can Ayday, hükümetin Alpu’ya kurulmak istenen termik santral projesinden vazgeçmediğini, yetkilendirilen bir kurum tarafından da sondaj çalışmalarına başlanıldığını duyurdu.

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Eskişehir Jeoloji Mühendisleri Odası, termik santral gündemine ilişkin dün bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Termik santralin Eskişehir’i cezalandıracak bir proje olduğunu söyleyen oda başkanı Can Ayday, buna karşı yapılan adımların sonuç verse de hükümetin projeden vazgeçmediğini dile getirdi.

Enerji Bakanlığı’nın termik santral için projeler yaptığını ve bu projeler için de bir kamu kurumunu görevlendirdiğini söyleyen Ayday, “Bunun da doğru olduğunu başlayan sondaj çalışmalarından anlıyoruz” diye konuştu.

Ayday, “Eskişehir Jeoloji Mühendisleri Odası olarak bu sondajların bundan önceki süre içinde yapılan sondajların yeterli bulunmaması nedeni ile termik santral projesi için gerekli sayıda sondaj amaçlı yapılmaya başlandığını sanmaktayız. Ve bu tür sondajların gerisi de gelecektir. Bu durum göstermektedir ki, Eskişehir’imizi yaşanır bir yer olmaktan çıkarmak isteyenlere karşı mücadelemiz sürmelidir. Bu mücadele hükümetin santral kurma projesine son verdiğini belirtmesine kadar sürmelidir. Önümüzdeki aylar bu ve buna benzer olaylarla karşılaşacağımızı şimdiden bildiriyoruz” diye konuştu.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
bilek26 19 Nisan 2019 15:28

şaşırdık mı hayır.

0 1 Cevap Yaz
ihanet 18 Nisan 2019 16:44

bunun adı eskişehire ihanettir. demek ki akp eskişehiri alsa istanbuldan beter edecek. yazıklar olsun

3 35 Cevap Yaz
Ali 18 Nisan 2019 15:10

işte bu yüzden Akepe ye oy yok.

3 45 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi