Alpu Termik Santrali, Eskişehir için büyük tehlike!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Alpu Termik Santrali, Eskişehir için büyük tehlike!
A
a

Alpu Ovası’na yapılması planlanan kömürlü termik santral tartışmaları sürerken, Muğla’nın Milas ilçesinde bulunan Kemerköy Termik Santrali’nde kömür taşıyan bant sisteminde yangın çıktı. Termik santralde çıkan yangın, Eskişehirlileri de tedirgin etti.

Sütiş Eskişehir
Alpu Ovası’na yapılması planlanan kömürlü termik santral yaklaşık iki yıldır Eskişehirlilerin gündeminde. İnsan sağlığına ve doğaya verdiği zararların sık sık gündeme getirilmesine ve sivil toplum kuruluşlarının mücadelesine rağmen geçtiğimiz günlerde sondaj çalışmalarına başlanmıştı. Alpu Ovası’na yapılması düşünülen kömürlü termik santralin yeni nesil olacağı ve çevreye zararı olmayacağı ifade edilse de geçtiğimiz aylarda Çanakkale’de bulunan termik santrallerde arka arkaya iki kez patlama meydana gelmiş, Eskişehir’de yaşanan durum tepki ile karşılanmıştı. Eskişehir’de de termik santral için başlatılan sondaj çalışmaları büyük tepkiye sebep olmuştu. Eskişehir’de termik santrale karşı süren tartışmalar devam ederken, Muğla’daki Termik Santralden gelen kötü haber Eskişehirlileri de tedirgin etti.

YANGIN ÇIKTI

Muğla’nın Milas ilçesinde bulunan Kemerköy Termik Santrali’nden kötü haber geldi. İlçede bulunan termik santralde kömür taşıyan bant sisteminde yangın çıktı. Ormanlık alana sıçramadan yangın söndürülürken ekiplerin soğutma çalışmaları saatlerce sürdü. Santralde çalışan işçilerin ilk müdahaleyi yaptığı yangına, haber verilmesi üzerine Muğla Orman Bölge Müdürlüğü’ne bağlı 3 helikopter havadan, çok sayıda arazöz ve orman işçisi karadan müdahale etti. Milas Kaymakamı Eren Arslan, Kemerköy Termik Santrali’ne kömür taşıyan bantlarda çıkan yangının ormanlık alana ulaşmadan ekiplerin müdahalesiyle kısa sürede söndürüldüğünü, olayda can kaybı olmadığını ifade etti.

Gelecek kararacak

Alpu Ovası’na yapılması planlanan kömürlü termik santral ile ilgili konuşan Demokrat Parti Odunpazarı İlçe Başkanı Ertuğrul Balkan, “Açıkça görülüyor ki iktidar Eskişehir’i gözden çıkarmış, adeta cezalandırmaya çalışıyor” dedi.Demokrat Parti Odunpazarı İlçe Başkanı Ertuğrul Balkan, haftalık pazar toplantısında Alpu Ovası’na yapılması planlanan kömürlü termik santral hakkında konuştu. Termik santralin insan sağlığına ve doğaya verdiği zararlardan söz eden Balkan, Türkiye’nin en verimli tarım arazilerinden birine böyle bir santralin kurulmasının akla mantığa uymadığını ifade etti. Eskişehir’in havasının birçok ile oranla temiz olduğunu vurgulayan Balkan, “Termik santral tonlarca su tüketecek. Yer altı suları çekilecek, toprak verimsizleşecek. Oluşacak asit yağmurları bitkilere zarar verecek. Hava kirliliği ise hastalıklara ve erken ölümlere sebep olacak. Soluduğumuz havanın kalitesi düşecek. Tarım, hayvancılık yok olacak. Solunum yoluna bağlı hastalıklar artacak. Termik santral ile Eskişehir’in geleceği karartılacaktır” diye konuştu. Balkan, Demokrat Parti olarak kömürlü termik santral yapımına sonuna kadar karşı olduklarını sözlerine ekledi.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi