Alpu Belediyesi'nin Rafet Demirtaş'tan kalan borcu dudak uçuklattı

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Alpu Belediyesi'nin Rafet Demirtaş'tan kalan borcu dudak uçuklattı
A
a

31 Mart yerel seçimleri sonucu Alpu'da başkanlığı kazanan Gürbüz Güller, eski başkan Rafet Demirtaş döneminde bırakılan borcu açıkladı.

Sütiş Eskişehir
31 Mart yerel seçimleri sonucu Alpu'da başkanlığı kazanan Gürbüz Güller, Rafet Demirtaş döneminde bırakılan borcu açıkladı. Güller devraldıkları borcun 49 milyon 300 bin TL olduğunu duyurdu. Güller eski başkan Rafet Demirtaş’ı hedef alarak, “31 Mart 2019 tarihinde yapılan Mahalli İdareler seçiminden sonra teslim aldığımız Alpu Belediyesinin bir önceki Belediye Başkanı tarafından nasıl yönetildiğini, gereksiz ve keyfi harcamalar yüzünden Belediyemizin nasıl bir borç batağına sürüklendiğini maalesef üzülerek müşahede etmiş bulunmaktayız” dedi.

Maaş ve elektrik borcunu ödeyemez hale gelmiş 

Borçlanmanın keyfi yapıldığını aktaran Güller, “Yapılan keyfi borçlanma yüzünden hem değerli Alpu halkının hem belediyemizin hem de belediye personelimizin nasıl mağdur edildiği aşikârdır. Belediyemiz, personeline maaş ve kullanmış olduğu elektriğin borcunu dahi ödeyemez hale gelmiştir. Hizmet araçlarının (Kamyon, Kepçe, Otobüs, otomobil vb.) gerekli bakımları, muayeneleri ile sigortaları yapılmamıştır. Bunlar sadece belli başlı olanlardır” diye konuştu.

Lüks araç kiralanmış, pancar sökme makinesi alınmış  

Gereksiz personel alımı yapıldığını belirten Güller, “Belediye personeli ve hizmet araçlarının durumu bu vaziyetteyken dönemin Belediye Başkanı keyfi olarak kullandığı belediyemiz kayıtlarında makam otosu olarak kiralandığı dahi gözükmeyen lüks araçlara (AUDI) binerek belediyenin kaldıramayacağı kadar gereksiz yere personel alımının yapılarak, yılda 2 ay çalışacak olan ve 10 yıl çalışsa dahi kendi parasını ödemeyecek olan pancar sökme makinesi alınarak, İlçe içerisine gereksiz yere ışıklandırma yaparak bunun gibi onlarcasının yapılarak, Belediyemizin hem bugününü hem de geleceğinde de kaldıramayacağı kadar borç yükü ve sorumluluk altına soktuğu ve halkın parasının nasıl çarçur edildiği de ortadadır” şeklinde konuştu.

4 milyon borç denilmiş toplam borç 49 milyon 300 bin TL  

Son olarak belediyenin toplam borcunu açıklayan Başkan Güller, “Seçim vaatleri esnasında eski belediye başkanının 22 milyon TL alacağımız 4 milyon 700 bin  borcumuz var demesi tamamen hayal ürünüdür. Hesap uzmanları denetiminde yapılan inceleme sonucunda gerçek alacağın 4 milyon 300 bin TL  borcun ise 49 milyon 300 bin TL olduğu tespit edilmiştir. Sosyal medyadan bilinçsizce yapılan saldırıların nedeni; acı gerçeklerin ortaya çıkması ve rantın kesilmesidir. 31 Mart 2019’dan önce şeffaf belediyecilik adına sizlere söz verdiğimiz gibi; Alpu Belediyesi borç ve alacak durumunu gösterir çizelge aşağıda belirtilmiştir. Bu bildirimimizin amacı kesinlikle bir enkaz edebiyatı değildir. Sadece halkımızın rakamlarla Belediyemizde ki gerçekleri görmesidir. Şundan emin olabilirsiniz ki sizin hakkınızı sonuna kadar savunacağız” dedi.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
BERKANT ADALET 16 Mayıs 2019 17:31

Artık bu BORÇ BIRAKMA İŞLERİNE YENİ BİR YASA,KANUN ÇIKARTILARAK BİR SON VERİLMELİ..NE GÜZEL MEMLEKET YE İÇ TAK BORCU MİLLETE BIRAK GİT VAR MI ÖYLE YAĞMA..KANUN ÖNÜNDE,MAHKEMELER ÖNÜNDE HESAP VERİLMELİ ÇIKARTILACAK YENİ KANUN İLE..

0 10 Cevap Yaz
serhat 16 Mayıs 2019 15:47

Hırsız var. kaymakmın başını da yedi bu hırsız.

0 22 Cevap Yaz
Kurtoğlu 16 Mayıs 2019 15:13

Nasıl olsa gören yoktur,vur garibin kesesinden.Ne çok paramız varmış,yiye yiye bitirememişler...

1 9 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi