Çağrı

Bir düşünsenize… Kazım Kurt ile Volkan Doğan, söz konusu projeyi birlikte yapmışlar… Açılışında ise omuz omuza kurdele kesmişler… Türkiye’ye örnek olurlar, Türkiye’ye…

12 Haziran 2019 08:47
A
a
Sütiş Eskişehir
Cumhur İttifakı AK Parti Odunpazarı Belediye Başkan Adayı Volkan Doğan’ın çok konuşulan, özellikle MHP’lileri bir hayli heyecanlandıran ciddi bir projesi vardı. Neydi o proje? Alparslan Türkeş Millet Bahçesi!

*

Bu projeyi hatırlatmamın bir nedeni var tabii. Şöyle ki… Odunpazarı Belediye Başkanı CHP’li Kazım Kurt, AK Parti’nin projesi olan Alparslan Türkeş Millet Bahçesi projesini belediye olarak hayata geçirmek için TOKİ’ye başvurduklarını, ancak TOKİ’den ‘yapamazsınız’ şeklinde yanıt aldıklarını ifade etti. Kurt’un, “TOKİ’nin samimiyetini test ettim” dediği ve AK Partili Meclis Üyelerine seslendiği açıklamasının detayı şöyle:

‘SAMİMİ DEĞİLSİNİZ’

“TOKİ’ye müracaat ettik, ‘Alparslan Türkeş Millet Bahçesini biz yapacağız’ dedik. Bunu siz önerdiniz diye biz yapmayalım mı? TOKİ’nin cevabı ‘yaptırmam’ diyor. Ya seçim öncesi söylediklerinizde samimi değilsiniz, ya da şimdi söylediklerinizde samimi değilsiniz. Ben bunu özel olarak test ettim. Acaba dedim, TOKİ ne yapacak. Orası TOKİ’nin mülkiyetinde. TOKİ oraya teras evlerin devamını yapmak istiyor. Seçim öncesi eline proje tutuşturdular. Samimiyseniz gelin birlikte yapalım.”

*

Buradan anlaşılıyor ki Kazım Kurt, TOKİ’yle uzlaşmak istiyor, AK Partililerle uzlaşmak istiyor; Alparslan Türkeş Millet Bahçesini “gelin beraber yapalım” diyor. Ancak görülüyor ki, TOKİ ile AK Partililerin uzlaşmaya ve söz konusu projeyi hayata geçirmeye hiç niyeti yok. Bunun nedeni belli aslında… Söz konusu proje, CHP’li belediye tarafından yapılırsa, Kazım Kurt puan alır!

*

Bu hastalıklı anlayış, ülke olarak temel sorunlarımızdan biri aslında. Duruma tersten bakarsak; herhangi bir iş için AK Parti uzlaşmak isteseydi ve bundan yine AK Parti puan kazanacak olsaydı, bu sefer CHP’nin uzlaşmadan yana olmayacağını net ifadelerle söyleyebilirim. Çünkü demokrasiyi hala hazmedememişiz…

*

Ayrılıkçı, popülist, yüzde yüz ranta dayalı politik anlayışımız, bizi yiyip bitirmiş, beynimizi kemirmiş…

*

Her neyse…

*

Kazım Kurt’un yukarıda okuduğunuz ifadeleri içerisindeki bir noktanın, dikkatle incelenmesi gerekiyor. Ne diyor Kurt? “TOKİ oraya teras evlerin devamını yapmak istiyor” diyor. Peki, peşin hüküm gibi görünen bu cümle, gerçekten peşin hüküm mü? Kesinlikle hayır! Kazım Kurt bu cümlesiyle bir niyet okuma, peşin hüküm verme derdinde değil; bir gerçeği ortaya koyma derdinde. Çünkü Alparslan Türkeş Millet Bahçesi projesinin yapılması öngörülen alan, TOKİ’nin planlarında konut alanıymış! Ancak Millet Bahçesi yapılabilmesi için o alanın, planlarda yeşil alan olması gerekiyor öyle değil mi? İşte Kazım Kurt, “TOKİ oraya ev yapmak istiyor” derken, aslında bunu kastediyor.

*

Odunpazarı Belediyesi’ni Cumhur İttifakının Adayı Volkan Doğan kazansaydı, muhtemelen imar değişikliği yapılırdı, o bölge yeşil alan olarak ilan edilirdi ve Alparslan Türkeş Millet Bahçesi projesi hayata geçirilirdi. TOKİ, “burayı vermiyorum, bina dikip para kazanacağım” da diyebilirdi. O zaman söz konusu proje için, yeni bir alan arayışına girilirdi.

*

Yazımı sonlandırırken Cumhur İttifakı AK Parti Odunpazarı Belediye Başkan Adayı Volkan Doğan’a bir çağrıda bulunmak istiyorum… Alparslan Türkeş Millet Bahçesi projesi, şahsınız tarafından hazırlanan bir proje. Kazım Kurt, bu projeyi ortaklık yaparak hayata geçirmek istiyor. Sizin, hazırladığınız projeleri mevcut belediye başkanlarıyla paylaşabileceğinize, onlara söz konusu projeler hakkında yardımcı olabileceğinize ilişkin açıklamalarınız da mevcut. O halde, şu Alparslan Türkeş Millet Bahçesi projesini, Odunpazarlılar için gündeminize alın. TOKİ’yle gerekli görüşmeleri yapıp, Kazım Kurt’un elini rahatlatın.

*

Bir düşünsenize… Kazım Kurt ile Volkan Doğan, söz konusu projeyi birlikte yapmışlar… Açılışında ise omuz omuza kurdele kesmişler… Türkiye’ye örnek olurlar, Türkiye’ye…
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
esnaf 12 Haziran 2019 17:25

secim oncesi bol kepceden atan sari cizmeli arkadasi araki simdilerde bulasin.Butun gemileride yakmisti halid bin velid gibi.Boylesinin yarali parmaga faydasi olmaz…...

1 0 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi