Ahmet Ataç 15 02 2024

Alçak saldırı için bunları söylediler...

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Alçak saldırı için bunları söylediler...
A
a

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara'da katıldığı şehit cenazesinde bir grubun saldırısına uğradı. Saldırıya şehrin önde gelenlerinden de tepki yağdı. Başkan Büyükerşen, “Toplumumuzu ayrıştırmak isteyenler asla hedeflerine ulaşamayacaklardır” dedi.

Sütiş Eskişehir
Hakkari'de terör örgütü mensuplarınca şehit edilen Sözleşmeli Er Yener Kırıkçı'nın cenazesinde olay çıktı. Çubuk Akkuzu Mahallesindeki cenaze törenine Ankara Büyükşehir Belediyle Başkanı Mansur Yavaş ile birlikte katılan Kemal Kılıçdaroğlu törende saldırıya uğradı. Kılıçdaroğlu'nu yuhalayan bir grup, ardından yaşanan arbedede kendisine saldırdı, bir kişi Kılıçdaroğlu’na yumruk attı. Kılıçdaroğlu’nun gözlüğü yüzünden düştü. Korumaların müdahalesi ile Kılıçdaroğlu alandan çıkarıldı ve öfkeli gruptan uzaklaştırılarak mahallede bulunan bir eve götürüldü.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI 

Kılıçdaroğlu’nun tutulduğu eve daha sonradan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın da girdiği öğrenildi. Güvenlik güçleri, evin çevresinde toplanan kalabalığı dağıtmak için uzun süre mücadele verdi. Öte yandan saldırganlar Kılıçdaroğlu’nun bulunduğu evi de taş yağmuruna tuttu. Uzun uğraşlarla evin önüne getirilen zırhlı bir araçla CHP Lideri evden çıkarıldı. Kemal Kılıçdaroğlu’nun sağlık durumunun iyi olduğu belirtilirken, Ankara Valiliği de yaşanan saldırıyla ilgili soruşturma başlatıldığını duyurdu. Klıçdaroğlu’na yapılan saldırıya Eskişehir’den de tepki geldi.

HALK SEVGİYLE KUCAKLAYACAK 

Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, “Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na şehit cenazesinde gerçekleştirilen menfur saldırıyı esefle kınıyorum. Toplumumuzu ayrıştırmak isteyenler asla hedeflerine ulaşamayacaklardır. İnanıyorum ki halkımız bu tür söylemlerde bulunanlara inat, sevgiyle kucaklaşacaktır” dedi.

KILIÇDAROĞLU YALNIZ DEĞİLDİR 

CHP Milletvekili Utku Çakırözer, “Kutuplaştıran, ötekileştiren, nefret saçan açıklamalar; sonunda yine fiziki saldırıya dönüştü. Birlik ve beraberliğimizi güçlendirecek bir şehit cenazesini, provokasyon alanına çevirerek Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'na alçakça saldıranları ve onları yönlendirenleri lanetliyorum. Kardeşliğimize yapılan bu saldırının failleri bir an önce bulunmalıdır. Genel Başkanımız yalnız değildir” dedi.

TOPLUMU AYRIŞTIRDILAR 

CHP Milletvekili Jale Nur Süllü, “Bir Canım Var O da Bu Vatana Feda Olsun” diyen Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na Ankara Çubuk’ta katıldığı Şehit cenazesinde gerçekleşen saldırıyı kınıyorum. Bu provokasyon ortamını yaratanlar nefret söylemleri ile toplumu ayrıştıranlardır. Genel Başkanımız yalnız değildir” diye konuştu.

KARDEŞLİĞE KARŞI PROVOKASYON 

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, “Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na şehit cenazesinde gerçekleştirilen saldırı, barışa ve kardeşliğimize karşı yapılmış bir provokasyondur. Şiddetle kınıyorum. Şehit cenazeleri üzerinden siyasi çıkar sağlamak isteyen zihniyet tarihin çöplüğünde yerini alacaktır. Bu halkı ayrıştırmak isteyenler hedeflerine asla ulaşamayacaklar. Onlara inat sevgiyle kucaklaşacağız” dedi.

SAĞDUYULU OLUNMALI 

Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç ise, “Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik bugün gerçekleştirilen alçak saldırıyı esefle kınıyorum. Bu provokasyon ortamını yaratanlar nefret dolu ayrıştırıcı söylemlerin sahipleridir. Yurttaşlarımızın böyle bir günde sağduyulu olması çok önemli” diye konuştu.

ŞİDDETLE KINIYORUM

İYİ Parti Milletvekili Arslan Kabukcuoğlu: CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na yapılan çirkin saldırıyı şiddetle kınıyorum.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi