AK Parti'nin Meclis Başkan adayı belli oldu

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç AK Parti'nin Meclis Başkan adayı belli oldu
A
a

Son Dakika... Meclis Başkanlığı seçimleri için AK Parti'nin adayı İsmail Kahraman oldu.

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi

AK Parti'nin Meclis için Başkan adayı belli oldu. AK Parti, görev süresi 22 Kasım tarihinde dolacak olan Meclis Başkanı İsmail Kahraman'ı yeniden aday gösterecek. 

CHP Meclis Başkanlığı için İzmir Milletvekili Zekeriya Temizel'i aday gösterirken HDP Hakkari Milletvekili Selma Irmak'ı gösterdi. MHP'nin Meclis Başkanı adayı ise İstanbul Milletvekili Celal Adan olarak açıklandı. 
 

YENİ BAŞKAN 20 KASIM'DA BELLİ OLACAK

Meclis yeni başkanını belirlemek için 20 Kasım tarihinde toplanacak. Yapılacak seçimde ilk iki turda üye tam sayısının üçte ikisinden oy alma şartı aranacak. Eğer ilk iki turun ardından başkan seçilememişse yapılacak üçüncü oylamada salt çoğunluk oylarını alan aday yeni Meclis Başkanı olacak. Meclis'te başkanlık seçimleriyle birlikte Başkanlık Divanı da belirlenecek. 



İsmail Kahraman kimdir?
 

7 Aralık 1940 senesinde dünya gelen İsmail Kahraman aslen Rizelidir. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu olan İsmail Kahraman Türk hukukçu ve siyasetçidir. Kahraman, 27. ve mevcut Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı. Kasım 2015 Türkiye genel seçimleri'nde Adalet ve Kalkınma Partisi İstanbul 1. bölge milletvekili olarak meclise giren Kahraman, 1995 ve 2002 yılları arasında da milletvekili olarak meclise yer almıştır.

TBMM Başkanlığı görevinden önce 1996–1997 yılları arasında Necmettin Erbakan tarafından kurulan hükümette Kültür Bakanlığı görevini üstlenmiştir.


Eski MTTB Başkanı

alebe Cemiyeti Başkanlığı, Türkiye'de muhafazakâr/milliyetçi geleneğin önde gelen kurumlarından Milli Türk Talebe Birliği'nin Genel Başkanlığı, Birlik Vakfı, Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfı (TGTV) Kuruculuğu ve Mütevelli Heyeti başkanlıkları, özel sektörde idare meclisi başkanlıkları, Çalışma Bakanlığı Müşavirliği, XX. ve XXI. Dönem İstanbul Milletvekilliği ile REFAHYOL Hükümeti'nde Kültür Bakanlığı yaptı. 

Evli olan Kahraman dört çocuk babasıdır.

Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
hamit 13 Kasım 2017 15:37

- kabul edenler ? etmeyenler ? - kabul edilmiştir 15 yıldır aynı filmi izliyoruz..

0 0 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi