Ak Parti'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Tuna oldu

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Ak Parti'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Tuna oldu
A
a

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in istifasından sonra boşalan koltuk için aday gösterilen isim Sincan Belediye başkanı Mustafa Tuna oldu.

Sütiş Eskişehir
Son dakika... Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı adaylığı için Ak Parti kararını verdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın isteği üzerine Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı görevinden istifa eden Melih Gökçek'in yerine seçilecek isim için Ak Parti'nin adayı belli oldu. Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya  düzenlediği basın toplantısında Ak Parti'nin adayını açıkladı. Erol Kaya, Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayının Sincan Belediye Başkanı Mustafa Tuna olduğunu duyurdu. 

TEMAYÜLDEN BİRİNCİ ÇIKMIŞTI 

Geçen cumartesi günü gerçekleşen temayül yoklamasında Mustafa Tuna birinci çıkmıştı.Açıklamanın ardından  Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi yeni başkanı seçmek için  toplanacak. CHP ise Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminde aday göstermedi. 

CHP ve MHP aday çıkarmadı, seçime katılmıyor

Büyükşehir Belediye Meclisi'nde yapılacak seçimde başkanın seçilmesi için ilk iki turda, salt çoğunluk, yani 94 oy aranacak. Belediye Meclisi'nde AK Parti'nin sandalye sayısı 100. Bu sayı, başkanın ikinci tura kalmadan seçilmesine yetiyor. CHP ve MHP ise aday çıkarmayacak, seçime katılmayacak. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na 28 Ekim'de istifasını açıklayan Melih Gökçek'in yerine Ali İhsan Ölmez vekalet ediyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkan adayı Mustafa Tuna kimdir?

Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi