AK Parti ile CHP, aynı hedefe koşuyor!

CHP ve AK Parti’nin Eskişehir’deki görüntüsü...

18 Aralık 2018 08:05
A
a
Sütiş Eskişehir
  • CHP İl Başkanı Rabia Akman ve yönetimi, tertemiz bir operasyonla görevden alındı, yerine deneyimli bir isim olan Abdülkadir Adar ve yönetimi atandı. Buradaki amaç, güçlü, tartışılmayacak bir seçim ekibi oluşturmaktı ve başarıldı. Bu atamaya birkaç cılız ses çıktı, çok geçmeden sönümlendi gitti.
  • Yılmaz Büyükerşen, Ahmet Ataç, Kazım Kurt, İshak Gündoğan ve Erdal Şanlı mevcut koltuklarına bir kez daha aday olarak gösterildi ve tedirgin bekleyiş bitti.
  • Merkezdeki üç belediye başkanı aralarındaki çekişmeye ara verdi, baltaları gömdü, 31 Mart 2019’a kadar deyim yerindeyse kardeş oldu. Ortalık süt liman denebilir. Her biri gerçekleştirdikleri projelerinin açılışlarını peyderpey yapıyor, mahalle mahalle geziyor, yaptıklarını anlatıyor ve gelecek için kurdukları hayalleri sunuyor.
  • Yine üç belediye başkanı, fırsat buldukça bir araya gelmeye ve aynı karede poz vermeye özen gösteriyor. 
  • İYİ Parti ve CHP, Büyükşehir Belediyesi için ittifakta uzlaştı. İYİ Parti Büyükşehir’de aday çıkarmayacak ve Yılmaz Büyükerşen’i destekleyecek. Geriye kalan 14 ilçe için de ittifak görüşmeleri sürüyor. Uzaktan görüldüğü kadarıyla, 14 ilçe için yararlı bir ittifak sonucu çıkacağa benziyor.
  • CHP’nin iki milletvekili Utku Çakırözer ve Jale Nur Süllü birlikte hareket ediyor, herhangi dedikoduya fırsat tanımıyor. Türkiye’de Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, Eskişehir’de ise Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’in stratejik hesaplarına aykırı iş yapmıyor, belirlenen stratejilere uygun adımlar atıyor.
  • Yine Yılmaz Büyükerşen, belediye meclisi içerisinde ciddi bir koalisyon amaçlıyor. CHP’li, MHP’li, İYİ Partili, Demokrat Partili ve hatta AK Partili isimlerden oluşan; yani tüm kenti kapsayıcı ve birleştirici bir meclis yapısı oluşturmak için gayret gösteriyor. 
  • Bunların yanı sıra Büyükerşen’in, Saadet Partisi ve Demokrat Parti’yle de ittifak kuracağını düşünenlerdenim. Belki de kurmuştur bile… Ayrıca MHP’li seçmenle Büyükerşen arasında yıllardan beri süre gelen doğal bir ittifak olduğunu söylemek isterim. Bu ittifakın yine devam edeceğini zannediyorum.
  • Diğer taraftan Büyükerşen; yaptığı bu çalışmaları sadece Büyükşehir Belediyesi için değil, Odunpazarı ve Tepebaşı Belediyeleri için de gerçekleştiriyor. Kazım Kurt ve Ahmet Ataç’ın da başarılı olması için ortak stratejik planlar geliştiriyor. 
*
  • 24 Haziran parlamento seçimlerinde milletvekili aday adayı olmak için AK Parti İl Başkanlığından istifa eden Dündar Ünlü, listede hak etmediği bir sıraya konuldu, bununla beraber teşkilat homurdanmaya başladı.
  • Ünlü yerine vekaleten atanan Murat Özcan seçim sürecini hasarsız idare etmeye çalıştı ancak seçimden sonra asaleten atanmadı. Bu durum, Dündar Ünlü ve ekibini bir kez daha hayal kırıklığına uğrattı.
  • Murat Özcan’ın yerine atanan Zihni Çalışkan, karışık bir teşkilatla baş başa bırakıldı.
  • AK Parti teşkilatı, deyim yerindeyse 10 parçaya bölündü. Bir tarafta Nabi Avcı-Emine Nur Günay taraftarları, bir tarafta Harun Karacan taraftarları, diğer tarafta vakıfçılar vesaire…
  • Bu tablo sonucunda öyle olaylar cereyan etti ki, adeta kemik sesleri geldi. Kamuoyu, tarafların birbirlerine karşı yaptığı açıklamaları, birbirlerine karşı ürettikleri dedikoduları ve iddiaları dehşetle ve şaşkınlıkla izlemeye başladı.
  • AK Parti’de yaşananlar CHP’de yaşansaydı, ‘amaaaan’ denilip geçilirdi. CHP bu duruma alışıktı ve panzehri her zaman hazırdı; zira CHP, Eskişehir’de AK Parti’den daha şiddetli kavgalar yaşadı, neyse ki kısa sürede atlattı. Ancak AK Parti bu ve bunun gibi kavgalara alışık değil, panzehri yok, lider merkezli, dava bağlılığı ve biat kültürünün hakim olduğu bir parti olması nedeniyle kavgayı bitiremedi. Aksine taraflar arası gerginlik daha da arttı. Hatta yangına açıktan benzin dökenleri gördük. Ve dahi, intikam hırsı nedeniyle farklı siyasi oluşumlarla iş birliği yapanları gördük, işittik, hissettik...
  • AK Parti’nin Eskişehir merkezde belediye başkanı olmamasına rağmen aday adaylığı konusunda yoğunluğun yaşanmaması, bu bağlamda partide bir karnaval havası esmemesi, parti içerisindeki umutsuzluğun ve kavganın göstergelerinden biri oldu. Ve hatta Nabi Avcı, Harun Karacan gibi güçlü iki isimden birinin değil de, Burhan Sakallı’nın Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak gösterilmesi, ‘aday bulamadılar’ yorumuna sebep oldu.
  • Bununla beraber teşkilatın ve milletvekillerinin, Burhan Sakallı isminden sonra canlandığı, umutlandığı ve birleştiği söylenemez. Görüyoruz ki Sakallı, 10-15 kişilik yıpranmış eski çekirdek kadrosuyla, kör topal seçim çalışması yapmaya çabalıyor.
  • CHP ile İYİ Parti Büyükşehir’de ittifak yapıp, ilçeleri görüşmeye başlamasına rağmen AK Parti ve MHP, Eskişehir’de birbirlerine çalım atıyor. İki partinin Eskişehir’de ittifak yapacağı haberi beklenirken, AK Parti’nin kurucu il başkanı Osman Yüksel MHP’den Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı oluyor. MHP bu duruma, ‘yılın transferi’ diyor. AK Partililer, ‘şok’tan hala çıkamıyor. Dahası, bu hamleyle sağ kroşe gösterilip sol kroşe amaçlanıyor. MHP, ‘kırmızı çizgimiz Odunpazarı’ diyerek, AK Parti’nin Odunpazarı’nda MHP adayını desteklemesini istiyor. Hedef, Büyükşehir aday adayı yapılan Osman Yüksel’i Odunpazarı’na MHP’nin adayı olarak kaydırmak. Tabi MHP’den gelen bu hamlenin gerçekleşmesi, aldığımız bilgilere göre neredeyse imkansız. Çünkü Volkan Doğan’ın Odunpazarı adaylığını, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan onaylamış. Yani olağanüstü bir gelişme yaşanmazsa, Doğan Odunpazarı’nın AK Parti adayı olacak. 
  • O halde Osman Yüksel’e ne olacak? AK Parti ve MHP Büyükşehir ile Odunpazarı Belediyelerinde, AK Parti çatısında ittifak kurarsa yine ‘araya’ gidecek. Belki Tepebaşı’nda kurulacak AK Parti MHP ittifakının, MHP adayı yapılabilir. Ancak buna da pek ihtimal verilmiyor. AK Parti ve MHP Tepebaşı’nda, AK Parti çatısında ittifak yapmayı planlıyor.
  • Ayrıca; Eskişehir’deki merkez belediyelerde AK Parti aday çıkarmaz ve MHP’nin adayını desteklerse, CHP’li belediye başkan adayları tatile çıksın, çünkü rahatlıkla seçim alacaklarını bir kez daha altını çizerek ilan ediyorum.
  • Yine Tepebaşı Belediyesi için ismi geçen üç AK Partili isim var. Dündar Ünlü, İbrahim Yılmaz Kaynarca ve Hasan Tuç… Dündar Ünlü’nün artık isteksiz olduğunu söyleyebilirim. Zira bu süreç onu fazlasıyla yıprattı. Hasan Tuç’u, Burhan Sakallı’nın istediğini biliyoruz. İbrahim Yılmaz Kaynarca için ise bağlı bulunduğu teşkilat bastırıyor. Şu karışıklığa karmaşaya bakar mısınız? 
  • Unutmadan, bir de Suat Er vakası var… Emirdağlılar Platformu tarafından verilen, şaibelerle dolu ve hala aslı astarı açığa çıkmayan bir ilan, AK Parti’ye karşı bir ‘komplo’ girişimi olarak değerlendirildi. Yaşanan bu gelişmelerle birlikte Emirdağlı seçmenin sıtkı sıyrıldı, CHP’ye doğru bir tepki yönelişi başladı. 
*
CHP ve AK Parti’nin Eskişehir’deki görüntüsünü aktardım. Bu noktada şu iki unsuru net bir biçimde söyleyebilirim ki:
  • Yılmaz Büyükerşen ve ekibi, CHP’nin Eskişehir’de iktidarını sürdürebilmesi için gerekli olan tüm stratejik hamleleri gerçekleştiriyor ve başarılı oluyor.
  • AK Parti teşkilatı da, yine CHP’nin Eskişehir’de iktidarını sürdürebilmesi için bilerek ya da bilmeyerek yapması gereken tüm hataları yapıyor ve bu noktada başarılı oluyor.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Esnaf 18 Aralık 2018 12:02

Toplumlar hak ettikleri tarafindan yonetilirler.Eskisehir secmenide ,kendisine yakisan,Turkiyenin ve dunyanin gipta ettigi baskanlari seciyor.Bu baskanlari Allah basimizdan eksik etmesin .....

6 10 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi