AK Parti’de kavganın kısa tarihi

Cihan Yıldırım yazdı

20 Mart 2018 09:30
A
a
Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Nabi Avcı ve Harun Karacan arasında ESO ve ETO seçimleri nedeniyle patlak veren ‘kavga’ beni biraz gerilere götürdü.
Avcı ve Karacan arasındaki gerilim İktidar Partisi’ndeki ilk gerilim değil. Muhtemelen de son olmayacak. İşin doğası gereği bu tür kavgalar hep olacak.
Bu nedenle bu tür gerilimleri ‘şaşkınlıkla’ karşılayanlardan değilim. Bunlar politikanın, iktidarın ve insan faktörünün getirdiği meseleler...
Kurulduğu günden bu yana tek başına iktidarda olan AK Parti’de ‘kavgalar’ hiç eksik olmadı. Kurucu İl Başkanı Osman Yüksel ve ‘kudretli’ Merkez İlçe Başkanı Hasan Tuç‘un gerginlikler yaşadığını hatırlıyoruz.
Yine İl Başkanı Fikret Dönmez ve Hasan Tuç’un arası da o günlerde pekiyi değildi.
Dönemin Genel Başkan Yardımcısı Murat Mercan da İl Başkanı Fikret Dönmez ile ‘kavga’ etti. Tuç’un yanında yer alan Mercan, dönemin vekilleri Fahri Keskin ve Muharrem Tozçöken ile ‘pek’ sıkıntı yaşamadı. Keskin ve Tozçöken’in kavgacı bir kişiliği yoktu.
2000’li yılların ortalarından itibaren Birlik Vakfı ve ‘diğer’ AK Partililer arasında yaşanan kavgalara şahit olduk.
Murat Canözer, Salih Koca ve Süleyman Reyhan Vakıf Cephesi’ni temsil ediyordu. Hedeflerinde ilk olarak Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı vardı.
Sakallı ile çok uğraştılar!
2014 yerel seçimi yaklaşırken Sakallı’ya destek olan dönemin Milletvekili Ülker Can ile de uğraştılar... Gazetelere gönderilen ‘isimsiz’ e-posta’larla Can’ın özel hayatına bile saldırmışlardı.
Ya da bu yöndeki saldırılar Vakıfçılar’a mal edilmişti.
Salih Koca ve Ülker Can kavgası da partiye hayli zarar vermişti.
Kavgacı kimliği olmasa da bi ara Nedim Öztürk de Murat Canözer ile gerilim yaşadı. Öztürk, SKM programlarına uymayı reddetti! Kendime büro açacağım demişti. Açıp açmadığını şu an için hatırlayamadım. Ama bu yönde kulislerde konuşmalar hatırlıyorum.
Vakıfçılar, Odunpazarı İlçe Başkanı Coşkun Şengün’ü de gözlerine kestirmişlerdi. Süleyman Rehyan’ın Odunpazarı İlçe Başkanlığı meseli yüzünden...
O sırada Sakallı ve Öztürk’ten destek gören Şengün, daha önce hiç görülmemiş bir şey yapmıştı. İlçe binasını ayrı bir yere taşımıştı. O derece yani...
Salih Koca, görev süresi boyunca Tepebaşı ilçe başkanları Ahmet Akçay ve Ahmet Sivri ile de gerginlik yaşamıştı. Koca’nın, Sivri’nin programlarını ‘kıskandığı’ konuşulmuştu. Sivri o dönem hayli etkiliydi ve politik olarak yükselişteydi.
Böyle irili ufaklı, gizli açık pek çok kavgası oldu İktidar Partisi’nin... Hatırlayabildiklerim bu kadar...
Bu arada Dündar Ünlü’ye bir parantez açmalıyım. Tüm bu kavgaların en yakın şahidi olan Ünlü, görevi boyunca kimseyle kavga etmedi. Etmemeye özen gösterdi. Bunun için de çok çaba harcadı. Hayli sabretti... Ünlü, kavganın kimseye faydası olmadığını biliyor. Kavga edenlerin sonunun ne olduğunu da biliyor. O kadar dikkat etmesine rağmen ‘en büyük kavganın’ tam ortasında kalmış durumda.
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi