AK Parti’de Eskişehir'de temayül yoklaması yapıldı

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç AK Parti’de Eskişehir'de temayül yoklaması yapıldı
A
a

AK Parti Genel Merkezi tarafından Eskişehir milletvekili aday adaylarının belirlenmesi için temayül yoklaması yapıldı. Eskişehir’den milletvekili aday adayı olan 37 kişi için il başkanı, ilçe başkanları, kadın ve gençlik kolları başkanları başta olmak üzere mahalle ve köylerdeki temsilciler, aday adayları için temayül yoklamasına katılarak, dijital ortamda oylarını kullandı.

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
AK Parti Genel Merkezi tarafından Eskişehir milletvekili aday adaylarının belirlenmesi için temayül yoklaması yapıldı. 14 Mayıs 2023 Genel Seçimleri AK Parti Temayül Yoklaması Gökmeydan Kapalı Spor Salonu’ndan gerçekleşti. Eskişehir’den milletvekili aday adayı olan 37 kişi için il başkanı, ilçe başkanları, kadın ve gençlik kolları başkanları başta olmak üzere mahalle ve köylerdeki temsilciler, aday adayları için temayül yoklamasına katılarak, dijital ortamda oylarını kullandı.

AK PARTİ İSTİŞARE KÜLTÜRÜNE ÖNEM VERİR”
AK Parti’nin kurulduğu günden bu yana istişare ve ortak akıl kültürüne çok önem verdiğinin altını çizen AK Parti Eskişehir İl Başkanı Süleyman Reyhan, “Bu minvalde de bugün yaptığımız temayül bunun bir yansıması olarak görebiliriz. Bu temayülümüzde bugün yaklaşık teşkilatımızın tüzüğünde belirttiği gibi oy kullanma hakkına sahip olan yaklaşık bin 300 kişi partili kardeşlerimiz bugün burada Eskişehir’in geleceğiyle ilgili özgür düşüncelerini paylaşmak üzere buradalar. Eskişehir’imizden milletvekili olmak üzere 37 tane aday adayımız müracaat etti. Temayüle onlar giriyor. Mevcut milletvekillerimiz temayüle girmiyorlar. Bu 37 kişi içerisinden de mahalle başkanımız, köy başkanımız, ilçe başkanlarımız, kadın kolları başkanlarımız, oy hakkına sahip olan kardeşlerimiz bu 37 kişi içerisinden 6 tane tercih ediyorlar. Dijital bir uygulama bu. Burada kullanıyorlar oylarını ve direkt genel merkeze ulaşıyor. Bu şekilde de özgür iradelerini yansıtıyorlar. İnşallah bu temayül tabii ki AK Parti’de milletvekillerinin belirlenmesi için kriterlerden sadece bir tanesi. Tek kriter değil. Genel merkezimin üst kurulları var milletvekillerini değerlendirmek için. Onlar da oralarda da değerlendirecekler. Temayül sonuçları d tabi bir kriter olarak değerlendirilecektir” diye konuştu.

“ŞEHRİMİZE FAYDALI OLSUN”
AK Parti’den milletvekili aday adayı olan Pınar Turhanoğlu çok heyecanlı olduğunu söyleyerek, “Biz de adaylar merkez yoklamasıyla belirleniyor. Bir ön seçim değil bu. Bir eğilim gösterme, teşkilat kimi istiyor onu gösterme. 2005’te geldim teşkilata. 18 sene oldu. İnsan kendine dönüp baktığında tarlada izim var mı dediğim zaman, tarlada izim varmış diye görmek istiyor. Bu yönden gayet heyecanlıyım. Benim öncelikli isteğim şu: Şehrimiz için kim faydalı olacaksa, kim daha ilgili olacaksa, kim daha açık olacaksa yine bizim partimize, cumhurbaşkanımıza kim bir oy daha fazla getirecekse o olsun. Bu ben de olabilirim, bir başkası da olabilir” şeklinde konuştu.

“HALKA DOKUNAN İNSAN ÖNE ÇIKMALI”
Şehir ile birlikte yürümek istediğini belirten AK Parti Eskişehir Milletvekili Aday Adayı Fethi Fahri Kaya, “Güzel bir ortam var. Özelikle genç arkadaşlarımız heyecanlı. 37 tane aday adayımız var. Halkın tercihi noktasında veya tercih edecekleri adaylar noktasında üyelerin görüşleriniz almak önemli. Halka dokunabilecek insanların ön plana çıkarılması, insanlarımızla temas edecek kişilerin ön plana çıkarılması önemli. Bu da siyaset kültürü açısından önemli. Ben bu şehrin insanıyım. Her ne yapacaksan şehrimizin insanı ile beraber yürüyerek yapacağız. Şehir olarak beraber yürümeliyiz” dedi.

“GELENEK HALİNE GELDİ”
Diğer bir aday adayı olan Prof. Dr. Hasan Gönen ise, “Temayüller artık gelenek haline gelmiş durumda. 2023 seçimlerimiz sadece ülkemiz için değil dünyamız için de çok önemli. Bu seçimler dünyanın nereye gideceğini bize tarif edecek. Dolayısıyla 2023 seçimlerinin de ülkemiz için hayırlı olmasını diliyorum. Bu seçimlerde tam bağımsız bir Türkiye’nin ve büyük ve güçlü Türkiye’nin ulaşılması konusunda da inşallah biz gayret göstereceğiz” ifadelerini kullandı. 
 
Kaynak : Meltem Karakaş
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi