Ahmet Ataç 15 02 2024

Aizanoi Antik Kenti’nde çalışmalar aralıksız sürüyor

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Aizanoi Antik Kenti’nde çalışmalar aralıksız sürüyor
A
a

Kütahya’nın Çavdarhisar ilçesinde Aizanoi Antik Kenti’nde bulunan tarihi Penkalas çayı Islah projesi çalışmalarının tekrar başladığı bildirildi

Sütiş Eskişehir
Kütahya’nın Çavdarhisar ilçesinde Aizanoi Antik Kenti’nde bulunan tarihi Penkalas çayı Islah projesi çalışmalarının tekrar başladığı bildirildi.
Çavdarhisar Belediye Başkanı Halil Başer, yaptığı açıklamada, ’’Kütahya AK Parti Milletvekilimiz Ahmet Tan ile birlikte ülkemizin en kıymetli hazinelerinden olan Aizanoi Antik Kenti’de yürütülen kazı çalışmalarının başkanı olan Prof Dr Elif Özer ve ekibini ziyaret ettik. Tarihi Penkalas çayı Islah projesi için çıkan ödenek neticesinde, Penkalas çayı ıslahının yarısı geçtiğimiz yıl tamamlanmıştı. Bu yıl çay Islahının kalan kısmının tamamlanması için çalışmalarına devam eden Kazı Başkanı Elif Hanım ve ekibiyle istişarelerde bulunduk. Tiyatro ve diğer alanlarda devam eden çalışmaların yanısıra, Penkalas çayı Islah projesi de tamamlandığında, ilçemiz bambaşka bir çehreye bürüecektir. Tüm bu çalışmalarda emeği olan herkeze teşekkür ediyorum’’ dedi.

 
Kaynak : Kütahya Yerel Haberler - İHA
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi