Ahmet Ataç yetkiyi aldı!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Ahmet Ataç yetkiyi aldı!
A
a

Tepebaşı Belediye Meclis toplantısında belediyenin 16 Milyonluk kredi kullanması konusunda Başkan Ahmet Ataç’a yetki verilmesi görüşüldü. Kredi yetkisi AK Partililerin ret kararına rağmen oy çokluğuyla kabul edildi.

Sütiş Eskişehir
Tepebaşı Belediye Meclisi Şubat ayı toplantısı Erdoğan Aydoğmuş başkanlığında gerçekleştirildi. 9 maddelik gündemin görüşüldüğü toplantının ilk maddesinde yer alan ‘Özel bankalardan 16 milyon TL kredi kullanılması konusunda Başkan Ataç’a yetki verilmesi’ konusu AK Partili meclis üyelerinin reddine rağmen oy çokluğuyla kabul edildi. Ret gerekçelerini açıklayan AK Parti Meclis Üyesi Orhan Durmuş, “AK Parti grubu olarak her ne kadar belediyemizin kaynak ihtiyacına katkı sağlamak arzusundaysak da burada seçimlere çok az bir süre kalmış olması, ayrıca bakanlığa sunulan bilançonun bizim bildiğimiz borçlarla ilgili bir şüphe ve bir tutarsızlık olabileceğini değerlendirdiğimizden, ayrıca buraya verilecek olan ipotek şeklindeki mülklerin belediyenin değerli mülkleri olacağından bunu daha sonraki yönetimce ele alınmasının daha doğru olacağını düşünüyoruz. Bu sebeple ret veriyoruz” dedi. Aydoğmuş ise yanıt olarak, “Bu konu uzunca tartışıldı. Netice itibariyle İller Bankası’na müracaat yapıldı. Maalesef bize kredi çıkmadı. Bunu zaten iç işleri bakanlığı Ocak ayının 2’sinde onayladı. Haziran ayından Ocak ayına kadar biz maalesef bir adım kat edemedik. Amacımız belli. Yatırımların karşılığında biz borçları ödemek istiyoruz. Özel banka bizden teminat istiyor. İpoteği vereceğiz, krediyi çekip borçlarımızı kapatacağız” ifadelerini kullandı. Gündemin diğer maddeleri oy birliğiyle kabul edildi. Öte yandan son toplantının 1 Mart Cuma günü saat 17.00’de yapılmasına karar verildi.

BİRLİKTELİK SÜRSÜN

Toplantısı sonrası 2014-2019 Tepebaşı Belediye Meclis üyelerinin isimlerinin ölümsüzleştirildiği Anı Duvarı’nın açılış töreni gerçekleştirildi. Burada konuşan Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, “Türkiye’de bir ilkti bu. Belediyelerde sadece belediye başkanlarının fotoğrafları vardır, ama meclis üyelerinin isimleri yoktur. Böyle bir uygulama başlattık. Bu duvar güzel bir arşiv olacak. Tarihe not düşsün bu şekilde. Sizlerle beraber görev yapmaktan gerçekten çok büyük mutluluk ve onur duydum. Verdiğiniz katkılar için çok teşekkür ediyorum. Diliyorum bundan sonraki dönemde aynı anlaşma, aynı birliktelik sürsün. Bu şehirde yan yana gelirsek, bu şehirde birçok sorunu rahatlıkla aşarız” dedi. Tören Başkan Ataç ve meclis üyelerinin Anı Duvarı önünde fotoğraf çekilmesinden sonra son buldu.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi