Ahmet Ataç 2. atöyle müjdesini verdi

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Ahmet Ataç 2. atöyle müjdesini verdi
A
a

Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, zihinsel yetersizliği bulunan gençlerle bir araya geldi. Başkan Ataç, zihinsel yetersizliği bulunan bireylerin istihdam edildiği montaj atölyesinin ikincisinin de yakın zamanda hizmete gireceğini söyledi.

Sütiş Eskişehir
Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç'tan zihinsel yetersizliği bulunan gençlere ve ailelerine müjdeli haber. Nosso Piremium ev sahipliğinde Zihinsel yetersizliği bulunan gençlere yönelik kahvaltı organizasyonu düzenlendi. Organizasyona, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç’ın yanı sıra Belediye Başkan Yardımcısı Erdoğan Aydoğmuş, ilgili birim müdürleri ve Tepebaşı Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü Engelliler Koordinasyon Merkezi bünyesindeki zihinsel yetersizliği bulunan bireyler katıldı. Zihinsel yetersizliği bulunan gençlerin yoğun ilgi gösterdiği Başkan Ataç, organizasyon öncesi hepsiyle birebir görüşerek, onlarla sohbet etti. Başkan Ataç, organizasyon sonunda ise bireylerle hatıra fotoğrafı çektirdi.

TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLDU

Organizasyona ilişkin açıklamalarda bulunan Başkan Ataç, güzel bir organizasyon olduğunu belirterek, düzenleyen işletme sahiplerine teşekkür etti. “Çocukları mutlu görmek bizleri kat ve kat daha da mutlu ediyor” diyen Ataç, “Onlarla 2010’dan beri beraberiz. Sistem içerisindeki projeler Türkiye’de tek olan projeler. Burada en önemli olan şey çocuklar evden çıktığında anne ve baba da rahatlamış oluyor ve kendi işlerini görmüş oluyorlar. Çocuklarımız da o çalışmanın verdiği güçle kendilerini daha birey hissetmeye başlıyorlar ve toplum içine karışıyorlar. Ufak tefek ekonomik bir destek de elde ediyorlar. Bu ekonomik destek de onları ekonomik bağımsızlık anlamında iyi bir noktaya getiriyor. Tabi bu sistemin bu kadar büyüyerek devam etmesinde toplumun ciddi bir emeği var. Burada biraz önce de gördük önemli bir personel grubumuz bu çocuklarımızın ileriye dönük daha iyi olmaları için büyük bir gayret sarf ediyor. Ciddi bir kadro var ve hepsi işinin uzmanları. Neticede artık bu çalışmalar bütün Türkiye’ye yansıyor ve örnekleme oluyor. Biz de bundan çok gurur duyuyoruz” ifadelerini kullandı.

Organize Sanayi Bölgesi’nde açılacak yeni montaj atölyesinin yakın zamanda hizmete gireceğini kaydeden Başkan Ataç, şöyle konuştu: “Organize Sanayi Bölge Başkanlığımızla birlikte hazırladığımız montaj atölyesinin ikinci noktasını Organize Sanayi Bölgesi’nin içinde açacağız. Alanı hazırlamışlar ve önümüzdeki günlerde başlayacak. Bizim de artık orada bir takım çalışmalar yapıp yeni bir grup çocuğumuzla montaj işlemlerine devam edeceğiz. Oradaki amacımız da şu; Türkiye’den gelebilecek bütün iş adamlarının buradaki çalışmayı görüp, kendi şehirlerinde de bu çalışmayı büyüterek yapmalarıdır. Çünkü ne kadar çok çocuğumuz bundan yararlanırsa toplumda o kadar iyi şeyler olabilir. Ki ben olacağını da tahmin ediyorum.”
Kaynak : Anadolu Gazetesi
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Halk 3 Temmuz 2019 13:05

Lütfen konteynır koyun su sokaklara yerler copten gecilmiyor yazik bu guzelim.sehre

0 0 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi