Seçime 12 gün kala Ahmet Ataç…

Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, seçimi kazandığı takdirde, 2019-2024 yılları arasında gerçekleştirmeyi vaat ettiği projelerini kamuoyuna tanıttı

19 Mart 2019 08:30
A
a
Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, seçimi kazandığı takdirde, 2019-2024 yılları arasında gerçekleştirmeyi vaat ettiği projelerini kamuoyuna tanıttı. Proje tanıtım toplantısı, Ahmet Ataç’ın Şirintepe Mahallesi’ne kazandırdığı Yunus Emre Spor Salonu’nda gerçekleştirildi. Yoğun izleyici kitlesinin olduğu toplantıda konuşan Ataç, Tepebaşı’ndaki çağdaş değişime ve dönüşüme, ilçedeki vatandaşlar arasındaki birlik ve beraberliğe, belediyenin kadın erkek eşitliği çerçevesinde hizmet ürettiğine ve yenilenebilir enerji yatırımlarına vurgu yaptı.
*
Ataç, söz konusu toplantıda 24 vizyon proje açıkladı. Bu projelerden bazıları, oldukça dikkatimi çekti. 
*
Ahmet Ataç proje 2
Şöyle ki…
Toplantıda; fabrikalar bölgesinde, Aşağı Söğütönü’nde ve istasyon civarında meydan yapılacağı ifade edildi. Bu önemli bir gelişme. Zira Eskişehir’in en önemli eksikliklerinden bir tanesi, insanların nefes alabilecekleri, miting yapabilecekleri ve kent ile sembolleşen nitelikli meydanların olmaması. 
*
Şöyle ki…
Fabrikalar bölgesinde yer altı otoparkı yapılacağının sözü verildi. İktidar partisinin -haklı olarak- en çok eleştiri yaptığı hususlardan bir tanesinin otopark yetersizliği olduğu düşünülürse, söz konusu projenin yerinde olduğu net ifadelerle söylenebilir.
*
Şöyle ki…
Ahmet Ataç Proje 1 - toplu konut
Eskişehir’in yönünü gelişime dönen mahalleleri arasında olan Aşağı Söğütönü Mahallesinde toplu konut sözü verildi. Özellikle Cumhur İttifakı AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Burhan Sakallı ile yine Cumhur İttifakı AK Parti Odunpazarı Belediye Başkan Adayı Volkan Doğan’ın toplu konut projelerini biliyoruz. Cumhur İttifakı Adaylarının, söz konusu toplu konut projelerinin, kamuoyu nezdinde ilgiyle karşılandığını söylemek zorundayım. Bu anlamda CHP’li Ahmet Ataç’ın, Aşağı Söğütönü’nde imara açılmış bir bölgede, iyi bir projeyle beraber müteahhitlerle yapacağı toplu konut projesi, oldukça önemli ve ayrıca ciddi bir mesaj niteliğinde. Verilen mesaj şu: Toplu konut projelerini, sadece hükümetten destek alan hükümet belediyeleri yapabilir algısı yanlış. Hükümete muhalif olan CHP’li bir belediye de, hükümetten hiçbir destek almadan toplu konut projesi yapabilir.
*
Şöyle ki…
Kreşler, geleceğimiz olan çocuklarımız ve çalışma hayatında yer bulmak isteyen kadınlarımız için bir hayli önemli. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bunun farkına varan liderlerden. Bunu nereden biliyorum? Kılıçdaroğlu, 2014 yerel seçimleri öncesinde, belediye başkan adaylarına ‘kreş kuracaksınız’ talimatı vermişti. Başkan olarak seçilen bazı isimler bu talimatı yerine getirdi, bazıları ise ya es geçti, ya da yeterli kaynağı bulamadığı için talimatı yerine getiremedi. 2019’a geldiğimizde, kreşlerin, ne kadar önemli olduğunun farkına varıldı. Sadece CHP’nin değil, AK Parti’nin de vaatleri içerisinde yer aldı. İşte, Başkan Ahmet Ataç, proje tanıtım toplantısında, ciddiye alınması gereken bir kreş atağı yaptı ve dedi ki: “Zincirlikuyu Mahallesine, Zafer Mahallesine ve Fevzi Çakmak Mahallesine kreş yapacağım.” Ataç’ın bu projesiyle çocuklar, güvenli bir ortamda erken yaşta eğitim alma olanağı kazanırken; anneler ise çalışma hayatına rahatlıkla katılabilecek.
*
Şöyle ki…
Ahmet Ataç - Kızılinler termal turizm merkezi projesi
Uzun yıllardır konuştuğumuz ancak bir türlü adım atılamayan bir proje var. Nedir o? Kızılinler Termal Turizm Merkezi Projesi! Büyük bölümü Tepebaşı bölgesinde kalan, ancak Odunpazarı ilçesini de ilgilendiren projeye ilişkin, seçimden önce bir kez daha vaatler sıralanmaya başladı. Önce, Cumhur İttifakı AK 
Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Burhan Sakallı şöyle dedi: “Kızılinler projesini gerçekleştireceğiz ve dünyayı Eskişehir’e getireceğiz.” Şimdide Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç aynı vaadi verdi, Kızılinler’i Termal Turizm Merkezi yapmak için canhıraş çalışacaklarını bir kez daha deklare etti. Her iki ismin söylemleri de önemli. Ancak söz konusu proje, Odunpazarı’nı da ilgilendirdiği için, mevcut başkan Kazım Kurt’un söylemi de bir hayli önem taşıyor.
Bu noktada, Başkan Kurt, hükümete dönük olarak nasıl bir iddiayı ortaya atmıştı? Şöyle: “Kızılinler projesini gerçekleştiremezler. Bir kere oradaki suyu sattılar!” Beri yandan, Cumhur İttifakı AK Parti Odunpazarı Belediye Başkan Adayı Volkan Doğan’dan, söz konusu projeye ilişkin bir ifade duyamadık. Dahası, Kızılinler projesinin yapılabilmesi için, Turizm Bakanlığı’nın da konuyla ilgilenmesi şart. O halde, söz konusu proje
nin yapılabilmesi için, Turizm Bakanlığı, Büyükşehir Belediyesi, Odunpazarı Belediyesi ve Tepebaşı Belediyesinin eş güdüm halinde çalışması gerekiyor. 
*
Şöyle ki…
Ahmet Ataç kırsal kalkınma kurulu projesi
Ülkemizin, Avrupa ülkelerine göre geri kalmışlığının en önemli nedenlerinden bir tanesi, tarım ve hayvancılığın bilinçli bir biçimde bitirilmesi. Öyle ki, tarım topraklarımız ve meralarımız ranta açılıyor, tohum üretimimiz ortadan kaldırılırken, emperyalistlerin kısır tohumuna muhtaç bırakılıyoruz, hayvancılık bitiriliyor, dışarıdan hayvan satın alıyoruz, çiftçi desteklenmiyor, mazot, gübre ve ilaç fiyatları almış başını gidiyor, vesaire… İşte bu koşullar altında, Ahmet Ataç, “Kırsal kalkınma yatırımları yapacağım” diyor. Bu noktada… Küçükbaş hayvan üretimi desteklenecek. Tohum takası ve üretimi desteklenecek. Toprak analiz laboratuvarı kurulacak. Atıl durumdaki topraklar kullanılabilir hale getirilecek. Yerel üretici pazarlarının sayısı arttırılacak. Mandıra Evleri kurulacak. Süt Toplama Merkezi yaygınlaştırılacak. Kooperatifler güçlendirilecek ve kooperatiflerle işbirliği yapılacak. Tıbbi bitkiler yetiştirilecek. Böylelikle, gelmiş geçmiş neredeyse tüm hükümetlerin, tarım ve hayvancılığın yok edilmesi konusunda suçlu olduğu bir ortamda, Tepebaşı Belediyesi’nin elini taşın altına koymasını önemsiyorum.
*
Şöyle ki…
Günümüzde, en çok şikayet edilen başlıca konular şöyle: Bürokrasinin yavaşlığı, zaman kaybı ve kağıt israfı. İşte, Ahmet Ataç, bu sorunun çözümüne ilişkin de proje geliştirmiş. Yeni dönemle birlikte, belediye teknolojiye ayak uydurmaya başlayacak ve dijital belediyecilik yöntemi uygulanacak. Böylelikle belediye içerisindeki bürokrasi hızlanacak, zaman en verimli şekilde kullanılacak ve kağıt israfı asgari seviyeye düşecek. 
*
Tüm bu anlattıklarım ışığında şunu net ifadelerle söyleyebilirim: 15 yıl boyunca Tepebaşı Belediye Başkanlığı yapan Ahmet Ataç, “Ben zaten seçimi rahatça alıyorum; onun için hayal kurmaya ve proje üretmeye ihtiyacım yok” demiyor. Tepebaşı için; daha fazlasını yapacağını, daha fazla üreteceğini ve daha fazla mesai harcayacağını ifade ediyor.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
erhan 19 Mart 2019 14:01

Arif bey Eskişehirin akciğeri olan fabrikalar bölgesini Imara kim neden actu.

3 2 Cevap Yaz
Eses 19 Mart 2019 11:41

Yeşilköye imar istiyoruz. 21 yıldır vergi ödüyorum. Çöp toplama dışında belediye hizmeti yok. Yunusköy kavşağına sinyalizasyon yapılmazsa Allah korusun kötü kaza olacak. Başkanım duy sesimizi.

2 2 Cevap Yaz
Adnan 19 Mart 2019 10:14

şimdiye kadar neden yapmamışlar otoparkı ? inanmayız artık Eskişehir değişecek

10 5 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi