Ağlayarak Gitmek İstemediği Kur’An Kursunu 3 Yılda Bitirip Hafız Oldu

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Ağlayarak Gitmek İstemediği Kur’An Kursunu 3 Yılda Bitirip Hafız Oldu
A
a

Afyonkarahisar’Da İlk Zamanlar Gitmemek İçin Ağladığı Kur’An Kursunu 3 Yılda Bitiren 14 Yaşındaki Çocuk Hafız Olarak Mezun Oldu. 14 Yaşında Hafız Olmanın Gururunu Yaşayan Ali Çırak İsimli Çocuk Bu Süreçte En Büyük Destekçisinin İse Anne Ve Babası Olduğunu Söyledi.

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Afyonkarahisar’da ilk zamanlar gitmemek için ağladığı Kur’an Kursunu 3 yılda bitiren 14 yaşındaki çocuk hafız olarak mezun oldu. 14 yaşında hafız olmanın gururunu yaşayan Ali Çırak isimli çocuk bu süreçte en büyük destekçisinin ise anne ve babası olduğunu söyledi.
Bolvadin’de yaşayan Ali Çırak’ı 2019 yılında ailesi Kur’an Kursuna yazdırdı. Ama ilk zamanlarda kursa gitmek istemeyen hatta bir çok defasında ağlayan Çırak 3 yıl içerisinde Kur’an-ı Kerim’i ezberleyerek hafız olmayı başardı. İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabirine hafızlık öyküsünü anlatan Ali Çırak, “Anne ve babamın destekleri ile 3 yıl önce kursa başladım. İlk başlarda çok zorlandım hatta yeri geldi gitmeyeceğim diye ağladım. Sonra hafızlığı bitirdim ve günlük 1-2 sayfa ezberlemeye başladığım Kur’an-ı günlük 20 sayfa ezberleyerek hafız oldum” dedi.

“Çok şükür gururluyuz”
Ali Çırak’ın hafız olmasındaki en büyük destekçisi olan annesi Hatice Çırak ise şunları söyledi:
“İlk zamanlar gitmek istemedi ve yeri geldi ağladı. Bizim azmettik ve başardık. Pandemi dolayısı ile 1,5 yılda bitirmesi gereken kursu, 2.5 yılda tamamladı. Daha sonra Konya’ya giderek sınava girdi ve başarılı bir şekilde hafızlık diplomasını aldı. Çok şükür gururluyuz.”
Kaynak : Afyonkarahisar Yerel Haberleri - İHA
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi