Ağaç Yapraklarından Pelet Üretiliyor

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Ağaç Yapraklarından Pelet Üretiliyor
A
a

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (Dpü) Tavşanlı Meslek Yüksek Okulu’Nda Kurulan Biyoyakıt Makineleri Ünitesi’Nin Tanıtım Toplantısı Gerçekleştirildi.

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Tavşanlı Meslek Yüksek Okulu’nda kurulan ’Biyoyakıt Makineleri Ünitesi’nin tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.
Üniversitede üretilen makine sayesinde dökülen yaprakların Linyit kömürünün kalorisine eş değerinde pelet (Sıkıştırılmış yakıt) halinde yakıta dönüştürüldüğünü kaydeden Prof. Dr. İsmet Çevik, “Üniversite olarak başlattığımız bu uygulamanın tüm ilimize yayılabileceğini düşünüyoruz. Sonbaharda toplanacak yaprakları bu makine sayesinde 3600 KCal-Kg Enerji verir hale getiriyoruz. Geliştirilen makine iki üniteden oluşuyor. Birinci ünitesi ağaç yaprakları, saman, diken, yabani otlar, kabuk, kozalak gibi tarımsal atıkları öğütmektedir. İkinci ünitede ise peletleme yapılmaktadır ve saatte 200 kilo ürün üretmektedir” dedi
Daha sonra üniversite kampüsünde oluşturulan lavanta bahçesinde dikim yapıldı. Burada 80 metre uzunluğunda 16 sıra lavanta dikildiğini kaydeden Okul Müdürü Prof. Dr. İsmet Çevik, gelecek yaz bu tarlanın öğrenci ve Tavşanlılılara hem kokusu, hemde görsel zenginliğiyle huzur vereceğini kaydetti.
Kaynak : Kütahya Yerel Haberler - İHA
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi