Afyonkarahisarlı Öğrencilerin Tübitak Başarısı

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Afyonkarahisarlı Öğrencilerin Tübitak Başarısı
A
a

Tübitak Tarafından Nisan Ayında Konya'da Yapılması Gereken Bölge Finali Pandem Nedeniyle 13-15 Ekim 2020 Tarihleri Arasında Online Olarak Yapıldı Ve Afyonkarahisar’Dan Dumlupınar Bilim Ve Sanat Merkezi 11, Dinar Bilim Ve Sanat Merkezi 1, Hacı Ahmet Özsoy Ortaokulu 1 Ve Okullardan 2 Proje Katıldı.

Sütiş Eskişehir
TÜBİTAK tarafından Nisan ayında Konya’da yapılması gereken bölge finali pandemi nedeniyle 13-15 Ekim 2020 tarihleri arasında online olarak yapıldı ve yarışmaya Afyonkarahisar’dan öğrenciler 3 dalda birincilik aldı.
TÜBİTAK Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Bölge Finali sonuçları açıklandı. Afyonkarahisarlı öğrenciler 3 birincilik, 1 ikincilik ve 2 üçüncülük elde etti. Açıklanan sonuçlara göre Dumlupınar Bilim ve Sanat Merkezi’nin ’Yüksek Ateş Nedeni ile Havale Geçirme Riskini En Aza İndiren Sistem Tasarımı’ isimli teknolojik tasarım projesi 1., ’Masal Anlatıcılığı Çalışması: Anadolu Masalları Örneği’ isimli Türkçe projesi 1., özel bir orta okulun ’Zamandan Tasarruf Sağlayan Akıllı Asansör’ isimli Yazılım projesi 1. seçilerek Türkiye finaline katılmaya hak kazandı.
Kaynak : Afyonkarahisar Yerel Haberleri - İHA
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi