Zam yok açıklamasını eleştirmek mi?

Bazen Ak Parti Eskişehir yönetiminde görev yapan isimleri şaşkınlıkla izliyorum. Hatta bazı açıklamalarını, eleştirilerini defalarca okuyor ve göremediğim bir detay, gizli bir ironi mi var diye düşünmeden edemiyorum

30 Kasım 2021 08:41
A
a
Sütiş Eskişehir
Bazen Ak Parti Eskişehir yönetiminde görev yapan isimleri şaşkınlıkla izliyorum. Hatta bazı açıklamalarını, eleştirilerini defalarca okuyor ve göremediğim bir detay, gizli bir ironi mi var diye düşünmeden edemiyorum.
 
Bunun son örneği ise geçtiğimiz gün yaşandı.
 
Önce Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı  “Döviz kurlarındaki yükseliş başta olmak üzere birçok girdideki artışlara rağmen ekonomik krizin hemşerilerimizi derinden etkilemesi nedeniyle 2021 yılı içerisinde toplu taşıma ve içme-kullanma suyunda herhangi bir zam uygulamayacağız” dedi.
 
Bu açıklamanın hemen akabinde Ak Parti yöneticileri Büyükerşen’i bombardımana tutmaya başladı. “2021’de zam yapmayacağız açıklamasının bir algı çalışması olduğunu, 2022’de suya gelecek zammın üstünün örtüldüğünü iddia ettiler. 2020’de su zammına biz karşı çıkmıştık diyerek Ak Partinin zamma karşı olduğunu” söylediler.
 
Ülkemize karşı oynanan kur oyunlarının ve yapılan saldırının farkındayız. Tüm dünyayı etkileyen olumsuz koşullar ülkemizi de etkilemişken kullanma suyu üzerinden yapılan bu açıklamanın hiçbir izahı yok” dediler.
 
Ak Partililerin bu karşıt eleştirilerini defalarca okudum, anlamaya çalıştım ve kendimi zorladım. Ancak işin içinden gerçekten çıkamadım.
 
Şayet bu açıklamayı Ak Parti temsilcileri yerine başka bir partinin temsilcileri yapmış olsa bir nebze anlayabilirim. Ancak ülkenin ekonomisinden sorumlu bir partinin, ekonomiyi iyi yönetemeyen ve doların 13 TL’ye gelmesini “dış güçlerin oyunu” olarak değerlendiren bir partinin temsilcileri bu açıklamayı yapınca insan şaşırıyor.
 
Ak Partililer su ve ulaşıma 1 ay zam yapılmamasını beğenmiyor. Süreyi küçümsüyor.
Akaryakıta 2 günde bir, market raflarına her gün zam gelmesine ve doların neredeyse her dakika yükseldiği bir dönemde 1 aylık zam yok taahhüdünü küçümsemek bana şaka gibi geliyor.
 
Büyükerşen’i algı çalışması ile suçlayıp, 2022’de su zammının üstünü örtüyor diyen ve biz su zammına karşıyız imajı veren Ak Parti temsilcileri acaba 1 Ocak 2022’de Vergi, harç ve cezalara yüzde 36 zam yapıldığından hiç bahis açmayarak asıl algı çalışmasını kendileri yapmıyor mu?
 
Ya da şu 1 aylık zam yok açıklamasını daha doğrusu 1 aylık süreyi küçümseyenler acaba vatandaşın karşısına çıkıp 1 ay boyunca marketlere, akaryakıta, enerjiye zam yapılmayacak açıklaması yapabiliyor mu?
 
Su zammına karşıyız, Belediye kar amacı gütmemeli, ESKİ kar yapmıştı diyen Ak Partililer acaba son 1 yıldır Doğalgaz ve Elektrik faturalarına gelen zamlara karşıda aynı tepkiyi gösterebiliyor mu?
 
Valla kusura bakmasınlar ama bu şartlar altında zam ile ilgili en son konuşacak ve zamma karşı tavır takınacak birileri var ise onlar Ak Parti temsilcileridir diye düşünüyorum.
 
 
 
 
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Maraba 1 Aralık 2021 00:12

Maalesef ülkemizde gazetecilik yapan yada yaptığını sanan herkes bir parti sözcüsü gibi konuşuyor eleştiri yapıyor gazetecilik millet ülke çıkarı için değil yaranma iç güdüsüyle yapılıyor ne pahasına olursa olsun iktidar olalım düşüncesi olan partiler ve her ne olursa olsun ben genel başkan olarak kalıyım düşüncesinde olan liderler oldukça biz daha çok bekleriz doların düşmesinini milli gelirin artmasını biz daha tam anlamıyla millet olmayı becerememişiz ben olanlardan bunu anlayırum..

0 0 Cevap Yaz
ismet barış 30 Kasım 2021 10:37

siyaset yapamayacak durumdalar akp liler.O nedenle her söylemleri komik oluyor

14 5 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi