Afyonkarahisar’Da Koyun Kırkım Sezonu Başladı

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Afyonkarahisar’Da Koyun Kırkım Sezonu Başladı
A
a

Afyonkarahisar’Da Küçükbaş Hayvan Yetiştiricileri Koyun Kırkım Sezonunun Başlamasıyla Birlikte İmece Usulü Birleşerek Koyunlarını Kırkıyorlar.

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Afyonkarahisar’da küçükbaş hayvan yetiştiricileri kırkım sezonunun başlamasıyla birlikte imece usulü birleşerek koyunlarını kırkıyorlar.
Afyonkarahisar’ın Bayat ilçesinde küçükbaş hayvan yetiştiricilerini koyun kırkım telaşı sardı. Türkiye’nin önde gelen büyük şehirlerinin küçükbaş et ihtiyacının önemli bir kısmını karşılayan ilçeye bağlı Derbent köyünde köylüler birleşerek bir birlerinin koyununu imece usulüyle kırkıyor. Makas seslerinin yükseldiği ahırlarda kırkılan koyunlar hastalıklara karşı aşılandıktan sonra boyanarak sürüye salınıyor.

“Koyun yünleri para etmiyor”
Küçükbaş hayvan yetiştiricisi Mustafa Kanat, komşularıyla birleşerek koyunlarını kırktıklarını belirtti. Makaslarla kırkım işlemini gerçekleştirdiklerini dile getiren Kanat, “Kırkım sezonu başladı. Koyunlarımızı her yıl bu mevsimde kırkarız. Koyunlardan çıkan yünler ise para etmiyor. Bazıları çöpe atıyor, bazıları da kilosu 1 liradan satıyor. Burada her köylü koyunlarını imece usulüyle kırkar. Bugün benim koyunum kırkılıyor yarın bir başka köylümüzünkini kırkacağız” diye konuştu.
Başka bir yetiştirici Demir Bekar ise, hep bir elden köylülerin birbirine yardım ederek koyunları kırktıklarını söyledi.
Kaynak : Afyonkarahisar Yerel Haberleri - İHA
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi