Afyonkarahisar’Da Depremzedeler İçin Köy Ekmeği Seferberliği Başlatıldı

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Afyonkarahisar’Da Depremzedeler İçin Köy Ekmeği Seferberliği Başlatıldı
A
a

Afyonkarahisar'da Deprem Bölgelerindeki İhtiyaç Sahibi Depremzedelere Ulaştırılmak Üzere Köy Ekmeği Kampanyası Başlatıldı.

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Afyonkarahisar’da deprem bölgelerindeki ihtiyaç sahibi depremzedelere ulaştırılmak üzere köy ekmeği kampanyası başlatıldı.
Şuhut’ta deprem bölgelerindeki ihtiyaç sahibi depremzedelere ulaştırılmak için ilçe genelinde köy ekmeği kampanyası başlatıldı. İlçe merkez ve köylerdeki mahalle ve köy fırınlarında kadınlar hamur yoğurarak ekşi mayalı köy ekmeği pişiriyor. Pişirilen ekmekler Şuhut Gönüllüleri Derneği altında deprem bölgelerindeki ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırılmak için yola çıkıyor.
Yarışlı köyünde fırıncılık yapan Şerife Kılınç, konu ile ilgili, "Devletimize milletimize Allah zeval vermesin. Devletimize milletimize güç kuvvet versin. Allah’ım böyle acılar bize yaşatmasın. Bir daha böyle acılar görmeyelim. Bugün köy ekmeği yapımına başladık. Ununu eledik, hamuru yoğurduk. Allah’ım onlara eriştirmeyi, oradaki ihtiyaç sahibi aç kardeşlerimize yedirmeyi nasip etsin. Başları sağ olsun bir daha böyle acıları göstermesin” dedi
Dadak köyünde fırıncılık yapan Habibe Dadak ise "Biz de ekmek yapıyoruz depremzede kardeşlerimiz için. Birlik beraberlik olsun hepimiz yapıyoruz göndermek için. Çok üzüldük çok acılıyız, hepimiz onlarla beraber acılarımız bir" dedi.
Kaynak : Afyonkarahisar Yerel Haberleri - İHA
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi