Adaylar LYS'de ter döktü

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Adaylar LYS'de ter döktü
A
a

Üniversite adaylarının girdiği Lisans Yerleştirme Sınavı'nın (LYS) ilk oturumu olan LYS-4 Sosyal Bilimler sınavı sona ererken, öğrenciler soruların kolay olduğunu, zorlanmadıklarını söyledi. 

Sütiş Eskişehir
Üniversite adayları, Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı'nın (YGS) ardından ikinci aşama olan LYS'nin ilk oturumu olan LYS-4’e girdi. YGS sınavındaki 15 dakika uygulaması LYS’de de devam edince sınava geç gelen bazı adaylar salona giremedi. Sabah saatlerinde Eskişehir Anadolu Üniversitesine gelen üniversite adayları, heyecanlı dakikalar yaşadı. Adaylar sınavda ter dökerken, kendilerini yalnız bırakmayan başta anne ve babalar olmak üzere okul bahçelerinde bekleyerek yakınlarına destek oldu. Sınavın ardından dışarı çıkan üniversite adayları, soruların kolay olduğunu ve sınavda zorlanmadıklarını söyledi. Sınava giren mezun öğrencilerden Özlem Mercan, kolay ve herkesin yapabileceği bir sınav olduğunu, Psikolojik Danışma ve Rehberlik okumak istediğini belirtti. Felsefe sorularında biraz zorlandığını belirten öğrencilerden Furkan Atıcı, diğer kısımların iyi geçtiğini ifade etti. Sınavının iyi geçtiğini, soruların kolay olduğunu vurgulayan Göktuğ Tabak ise “Coğrafya soruları biraz zorladı ama genel olarak kolaydı. Hedefim Ege Üniversitesi Türkçe Öğretmenliği, inşallah amacıma ulaşırım” dedi.

LYS maratonu saat 10.00'da LYS-4 Sosyal Bilimler sınavı ile başladı. Sınav tek oturumda uygulanarak, 135 dakika sürdü. LYS-4'te adaylara, Tarih, Coğrafya, Felsefe Grubu, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi derslerinden sorular yöneltildi.

Matematik Sınavı (LYS-1) ise 11 Haziran Pazar günü (yarın) saat 10.00’da yapılacak.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi