Aday adayı olacaklara önemli duyuru

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Aday adayı olacaklara önemli duyuru
A
a

Yaklaşan yerel seçimlerle ilgili olarak CHP Eskişehir İl Başkanı Rabia Akman imzası ile bir açıklama yapıldı.

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
İşte o açıklama;

"Değerli basın mensupları, kıymetli Eskişehirliler
Bugün yerel yönetim seçimleri takviminin ilk ayağı olan aday adaylık başvuru süreçleri, koşullar konusunda sizleri, kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla karşınızdayız.
2970 Sayılı Kanun uyarınca 2019 yerel yönetimler seçiminin başlangıç tarihi 1 Ocak 2019, oy verme günü ise 31 Mart 2019 olacaktır.
Yerel Yönetimler Seçimine etkin ve verimli bir şekilde hazırlanmak amacıyla, büyükşehir belediye başkanlıkları, il /ilçe ve belediye başkanlıkları, belediye ve il genel meclis üyelikleri için aday belirleme hazırlıklarının, Yüksek Seçim Kurulu’nun yayınlayacağı seçim takvimi beklenilmeden başlatılması öngörülmüştür. Bu nedenle 24/09/2018 tarihinde yapılan Merkez Yürütme Kurulu’nda adaylık süreçlerine istinaden bazı kararlar alınmıştır:
1. 31 Mart 2019 tarihinde yapılacak yerel yönetimler seçiminde Aday adayı olmak isteyenlerin başvurularını 01.10.2018 ila 19.10.218 tarihleri arasında yapabileceklerdir.
2. Aday adayı olmak isteyen il, ilçe ve belde başkanları ile yönetim kurulu üyelerinin 01/10/2018 ila 12/10/2018 saat 17:00 arasında görevlerinden istifa etmeleri gerekmektedir.
3. Milletvekilleri,  başkanları, belediye meclis üyeleri, il genel meclis üyeleri ve muhtarların adaylık için istifa etmeleri zorunlu değildir.
4. Aday adayı olacak ve aday gösterilecek kamu görevlileri bu şartlara tabi olmayıp onlar için bu genelge hükümleri uygulanmayacaktır.
Aday adaylığı başvurusu yapacak kadın ve gençlerden aday adaylık ödentilerin yarısı alınacaktır. Engellilerden,şehit yakını ve gazilerden ödenti alınmayacaktır.
İstisnasız tüm aday adaylığı başvurularından özel ödentinin yanısıra dosya ücreti  başvuru esnasında makbuz karşılığı alınacak olup,aday adayı olmakisteyen tüm başvuru sahipleri başvuru dosyalarını il ve ilçe başkanlıklarına teslim edeceklerdir.
Bozkırın ortasında nazar boncuğu gibi duran bu şehir yerel seçimde yine sosyal demokrat kimliğini gösterecektir. Bu zamana kadar belediyelerimizin yaptığı hizmetler ortadır. Başkanlarımızın başarısı görülmektedir.Yerel seçimlerde mevcut belediyelerimizi kazanıp üstüne yenilerini ekleyerek büyükşehir meclisinde çoğunluğu alarak Eskişehir halkımıza hizmet etmeye devam edeceğiz.
CUMHURİYET HALK PARTİSİ
ESKİŞEHİR İL BAŞKANI RABİA AKMAN"
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi