Adana'da bulundu görenler şok oldu!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Adana'da bulundu görenler şok oldu!
A
a

Adana'da nesli tükenmekte olan sarı benekli semender bulan avcı, sürüngeni bir hafta evinde besledikten sonra Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğüne teslim etti.

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Ahmet Yiğit, Çukurova ilçesinde sık sık gittiği Çatalan Barajı kenarına balık avlamaya gitti. Bu sırada sarı siyah renklerdeki maskot sandığı sürüngenle karşılaştı. Sürüngeni yakalayan Yiğit, internet üzerinden yaptığı araştırmada ise hayvanın nesli tükenmekte olan sarı benekli "Türk Semender"i olduğunu tespit etti.

Bir süre evinde omurgasız canlılarla semenderi besledi. Yiğit, ancak daha fazla bakamayacağını anlayınca semenderi Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü görevlilerine teslim etti.

Semender Sürüngeninin aynı zamanda ateşte yanmadığı da uzmanlar tarafından birkaç kez dile getirilmişti.

"HAYVANI MASKOT SANDIM"

Ahmet Yiğit, hayvanı sürekli balık tutmaya gittiği baraj kenarında gördüğünü belirterek, "Yaprak altında görünce üzerindeki sarı ve siyah renklerden dolayı maskot sandım. Hayvana doğru yaklaştığımda hareket ettiğini gördüm ve merak edip internetten araştırma yaptım.

Nesli tükenmekte olan Türk Semenderiymiş ve koruma altında olduğunu gördüm. Genelde nemli bölgelerde yaşıyormuş bu hayvan. O bölgede yaşayamayacağını düşündüm ve gerekli yerlere bilgi verdim koruma altına alınması için. Yetkili kişiler bu hayvanın Türkiye'de Hatay ve Elazığ'da iki yerde göründüğünü söylediler" dedi.

"KORUMA ALTINA ALINMASI GEREKEN BİR TÜR"

Sürüngen hayvan uzmanı Can Yılmaz, "Kuyruklu kurbağalardan biri olarak bilinen lekeli semender ülkemizde Adana, Mersin, Hatay, Erzincan, Bitlis ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinde yerleşim gösterir. Vücut kalın yapılı olup 25 santimetre olabiliyor.

İsmini vücudunun üzerindeki sarı lekelerden almıştır. 3 ile bin metre yükseklik arasında yaşamaktadır. Bu semender tehlikeye yakın statüsünde yer almaktadır. Bu yüzden koruma altına alınması gereken bir türdür" diye konuştu.
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi