Açıköğretimin engel tanımayan öğrencileri

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Açıköğretimin engel tanımayan öğrencileri
A
a

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sisteminde öğrenim gören engelli bireyler, gösterdikleri başarılarla engel tanımadıklarını ortaya koyuyorlar. 

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
            Yaşam Köyü ve Alzheimer Merkezi
Anadolu Üniversitesinin bir gelenek haline getirdiği “Başarı Belgesi Takdim Törenleri” Türkiye’nin çeşitli noktalarında hız kesmeden devam ediyor. Çok sayıda Açıköğretim Sistemi öğrencisinin katılımıyla gerçekleşen törenlerde en büyük ilgiyi ise engelli öğrenciler görüyor. Bölümlerinde en başarılı öğrencilerden olan engelli öğrenciler, fırsat verildiği takdirde engelleri nasıl aşıp başarı sağlayabileceklerini kanıtlıyorlar. Engelli öğrenciler, sınavlardaki başarılarını dağıtılan ders kitapları ve e-kampüs sisteminde yer alan ders materyallerine bağladılar. Ayrıca, başarılı olmak için bu materyallerin yeterli olduğunu, yardımcı kitap kullanmadıklarını, bazen sadece sesli özetleri dinleyerek sınavlara hazırlandıklarını belirttiler.

Mersin’de yapılan Başarı Belgesi Takdim Töreninde öğrenciler adına bir konuşma yapan Mustafa Özdemir, “Başarının engel tanımadığını, engelin sadece bedenlerde olduğunu, özellikle e-kampüs sisteminde yer alan materyalleri ve ders kitaplarını kaynak alarak sistemli bir şekilde çalışmanın başarıyı kendiliğinden getireceğini” ifade etti.

“Amacımız onların önündeki engelleri aşmalarına yardımcı olmak”
Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan ise, ‘’Belge almaya hak kazanan engelli öğrencilerimizin azmi ve başarısı, Açıköğretim Sisteminin 35 yıldır süregelen fırsat eşitliği vizyonunu ve yaşam boyu eğitim misyonunu bir kez daha gözler önüne serdi. Engelli öğrencilerimize yönelik sınav öncesi ve esnası yardımcı hizmetlerimiz artarak devam ediyor. Amacımız onların önündeki engelleri aşmalarına yardımcı olmak’’ diyerek öğrencileri tebrik etti.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi